Pretraži sajt
%
×
ODABRANE DEČJE KNJIGE 3 ZA 999 RSD
dana sati minuta sekundi

NA RUBU PAMETI

1.
7.
2021.

ISBN: 978-86-10-03951-1

Format: 145x205

br. str.: 256

povez: tvrd

Pismo: latinica

 

Danilo Kiš je u intervjuu iz 1982. godine govorio o Miroslavu Krleži i tom prilikom kazao je kako u Krležinoj rečenici uvek ima vetra, te da zbog toga njegova zastava neprestano treperi. Skoro četrdeset godina kasnije, pred vama se nalazi roman Na rubu pameti, koji je prvi put objavljen daleke 1938. godine, a koji ćete čitati imajući utisak da ga je napisao vaš savremenik.

Ovo je priča o onima koji su se bar jednom zapitali da li je svaka borba za istinu uzaludna ukoliko je društvena stvarnost zasnovana na licemerstvu i gluposti. Ovo je priča i o onima koji se nikada nisu pomirili sa takvom stvarnošću. Naposletku, ovo je priča o pojedincu koji je odlučio da se souči sa takvom stvarnošću i suprotstavi joj se. Zbog svega toga je Danilo Kiš bio u pravu – Miroslav Krleža je jedan od onih pisaca čija će se zastava vijoriti u svim stolećima.

„Roman Na rubu pameti možda nije poput Povratka Filipa Latinovicza i Gospode Glembajevih među najviše citiranim ili najčešće tumačenim ostvarenjima Miroslava Krleže, najznačajnijeg hrvatskog, i jednog od najznačajnijih južnoslovenskih pisaca dvadesetog stoleća. Pa ipak, to je danas možda i najaktuelnije delo ovog izuzetno plodnog i angažovanog autora, koji se – kao istinski angažovani intelektualac – tokom cele karijere nije libio toga da u svojim književnim delima tematizuje najvažnije probleme i događaje epohe u kojoj je živeo.“ Tihomir Brajović

Ostali komentari

  • Poštovani, čestitam vam na ovom izdavačkom poduhvatu, i još u tvrdom povezu. Kada se može očekivati izlazak " Na rubu pameti "?

    10.07.2021. 18:34
  • Vulkan izdavaštvo
    Vulkan izdavaštvo

    Poštovani, uskoro možete očekivati u prodaji i drugi nalov M. Krleže „Na rubu pameti“. Hvala vam na čestitkama i drago nam je da vam se izdanje dopada. Srdačan pozdrav!

    28.07.2021. 11:50