Vulkan Izdavastvo | Knjiga | KOMPLET DOSTOJEVSKI 1-8
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

FJORD M DOSTOJEVSKI (1821–1881), bio je jedan od najvažnijih predstavnika ruskog klasičnog realizma, ali i pisac koji zauzima jedno od malobrojnih mesto u elitnom redu svetskih velikana kojem pripadaju imena poput Šekspira, Hemingveja, Markesa i Tolstoja. Realizam njegovih dela obogaćen je originalnošću pristupa i vanserijskom psihološkom analizom, te njegov opus nagoveštava i novi, modernistički duh u književnosti. Pročitaj više

KOMPLET DOSTOJEVSKI 1-8

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-02130-1
Format: 145 x 205 mm
br. str.:
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 12.990,00 DIN
Na sajtu: 10.392,00 DIN
Ušteda: 2.598,00 DIN
Komplet Dostojevski 1–8 sadrži 8 knjiga: Braća Karamazovi I, Braća Karamazovi II, Idiot, Poniženi i uvređeni – Kockar, Zapisi iz podzemlja – Zapisi iz mrtvog, Zli dusi I, Zli dusi II, Zločin i kazna.

Izabrana dela koja čine ovaj komplet predstavljaju vrhunac njegovog stvaralaštva. Dostojevski je uspeo da potresna lična iskustva – od političkog hapšenja, smrtne presude i neočekivanog pomilovanja, preko robije u Sibiru, zdravstvenih problema i teških životnih uslova – pretoči u romane koji se živo bave svešću pojedinca, ali kroz njih i celokupnim životom društva. Smeštena u devetnaestovekovnu Rusiju, njegova dela zapravo imaju neuporedivo širi opseg jer istražuju najdublja, univerzalna pitanja ljudske duše koja će ostati večne zagonetke čovekovog postojanja: patnju, ljubav, smrtnost i besmrtnost, veru, lični moral i odgovornost pojedinca.

Život je raj, i svi smo mi u raju, ali mi to nećemo da spoznamo; a kad bismo hteli da spoznamo, odmah bi sutra na celom svetu nastao raj.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar