Vulkan Izdavastvo | Knjiga | REMBRANTOVO OGLEDALO
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Kim Devero je romanopisac i režiser kratkih filmova, za koje je dobila mnogobrojne nagrade, uključujući i prestižnu nagradu Emi. Ima diplomu iz istorije umetnosti i engleske književnosti, koju je stekla na Univerzitetu u Edinburgu. Svoju drugu master diplomu stekla je iz oblasti kreativnog pisanja 2013. godine. Pročitaj više

REMBRANTOVO OGLEDALO

Oblast: Istorijski romani
ISBN: 978-86-10-01662-8
Format: 145x205
br. str.: 304
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
TRI ŽENE. VELIKI UMETNIK. NJEGOVA STRAST I POSLEDNJA VELIKA LJUBAV.

Hendrikje, mlada i živahna devojka, odlazi iz svog doma u velelepni Amsterdam kako bi našla posao. Stiže do radionice velikog umetnika Rembranta, pet godina nakon smrti njegove žene, događaja koji on još nije prihvatio i koji ga i dalje proganja. Hendrikje će se naći u kući punoj tajni i ubrzo otkriti strastvenu romansu između Rembranta i njegove kućepaziteljke Gertje. Kao skromna devojka iz pobožne porodice, Hendrikje je šokirana pohotnošću njihove veze, ali polako i ona počinje da oseća privlačnost prema genijalnom slikaru. Vuče je svežina njegovog pogleda na svet i posebna vrsta slobode koju poseduje: Rembrant je tajanstven čovek, umetnik čudnih strasti i okrutnosti rođene iz potrebe da svoju umetnost stavlja na prvo mesto, a veza sa njim mogla bi da joj donese opasnost ili pravu ljubav.


Šta znači biti ljudsko biće, živeti, voleti i umreti? Velika su to pitanja, nalik na blistave dragulje na dnu mračnog jezera.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar