Vulkan Izdavastvo | Knjiga | MAJSTOR I MARGARITA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
MIHAIL BULGAKOV (1891–1940) bio je ukrajinski pisac ruskog porekla, novinar, dramaturg i pozorišni reditelj. Po profesiji lekar, u književne vode otisnuo se tek nakon što se posle Prvog svetskog rata preselio u Moskvu. Napisao je brojna dela čija sadržina nije odgovarala aktuelnom političkom režimu, te ih u svojoj domovini nije mogao objavljivati. Krunu njegovog književnog rada predstavlja roman Majstor i Margarita, pisan gotovo u tajnosti. Bulgakov mu se iznova vraćao više od jedne decenije, te je doživeo čak četiri redakcije, a finalna verzija dovršena je upravo poslednjeg dana piščevog života. Kompletna verzija romana objavljena je tek dvadeset i sedam godina nakon autorove smrti. Roman je od tada je doživeo brojna izdanja na svetskim jezicima, ... Pročitaj više

MAJSTOR I MARGARITA

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-01365-8
Format: 145x205
br. str.: 375
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 999,00 DIN
Na sajtu: 799,00 DIN
Ušteda: 200,00 DIN
Da li nam đavo donosi zlo ili je zlo u nama?

Višestruko isprepletane niti različitih žanrova – satire, farse, fantastike i mistike, filozofske parabole, pa i melodrame, uz neodoljive primese  sarkazma i prefinjene ironije – tvore magični svet ovog remek-dela, negde na granici zbilje i mašte, sna i jave.

Dolazak tajanstvenog Volanda i njegove svite – neobičnog gospodina u kariranim pantalonama i neponovljivog mačka Behemota – u Staljinovu Moskvu iniciraće čitav niz događaja sa tragikomičnim zapletom i surovim posledicama: svako će biti prinuđen da se suoči sa istinom o sebi.

Moskovska zbivanja prožimaju se sa biblijskom pričom o Isusu Hristu i Pontiju Pilatu, večnim pitanjem sukoba dobra i zla. Ali premda ljudi jesu po prirodi nesavršeni, oni u sebi nose klice i vrline i iskvarenosti, i sami odlučuju šta ce realizovati. A u poređenju sa nekim ljudima, možda ni sam đavo nije baš tako crn... Nasuprot mračnoj strani čovečanstva, u toj grotesknoj priči o ljudskoj sudbini, još snažnije blista ljubav majstora i Margarite, čista i neiskvarena, jača od svih iskušenja – pa i same smrti.

Stilski i sadržajno besprekorno oblikovano, ovo je jedno od strukturalno najkompleksnijih dela u svetskoj književnosti – tako maestralno izvedeno da pleni neodoljivom lakoćom čitanja i uvek iznova oduševljava sve književne sladokusce.  

Aleksandra Perovic
Kada izlazi ova knjiga? Obavezno ću kupiti ovo vaše izdanje, jer sam oduševljena time što klasike objavljujete uglavnom u tvrdom povezu i po povoljnim cenama. Već u svojoj kolekciji imam : VELIKA OČEKIVANJA, SLIKU DORIJANA GREJA, ANU KARENJINU I GOSPOĐU BOVARI. Nadam se da će ova knjiga biti objavljena uskoro i imam jedan predlog koji bih volela da razmotrite, a to je objavljivanje KRALJICE MARGO Aleksandra Dime. Veliki pozdrav!
Dodajte svoj komentar