Pretraži sajt

Svetska izdavačka senzacija „Klub ubistava četvrtkom“ i na filmskom platnu

25.
4.
2024.

Najprodavaniji debitantski kriminalistički roman britanskog TV voditelja, producenta, komičara i pisca Ričarda Ozmana Klub ubistava četvrtkom, koji je ubrzo po objavljivanju 2020. godine oborio sve rekorde čitanosti, uskoro će biti pretočen na filmsko platno.

Tri od četiri glavne uloge u filmskoj adaptaciji misterioznog bestselera koji nas je zaveo svojom intrigantnom pričom, očarao simpatičnim likovima i nasmejao svojim neizbežnim britanskim humorom poverene su Helen Miren, Pirsu Brosnanu i Benu Kingsliju. Film će režirati Kris Kolumbo, čiji su prethodnici Sam u kući, kao i filmovi o Hariju Poteru.

Roman koji je za neverovatno kratko vreme oduševio čitaoce u Velikoj Britaniji, potom počeo da osvaja svet, čitalačka publika u Srbiji dočekala je s velikim ushićenjem. Radnja prati neobično društvo, četvoro penzionera koji žive u luksuznom domu za stare. Uz čašu vina i kolačiće sa votkom, Elizabet, Džojs, Ibrahim i Ron mnogo više vole da istražuju stara, nerešena ubistva i tako vežbaju male sive ćelije. Jednog lepog sunčanog dana, na njihovom pragu dešava se pravo-pravcato ubistvo, a Klub ubistava četvrtkom se prvi put nalazi usred istrage stvarnog slučaja.

Svetska izdavačka senzacija kakvu svet ne pamti još od 2009. godine izuzetno je inteligentno, duhovito i pronicljivo štivo. Prvenstveno je namenjeno čitaocima koji uživaju u trilerima, detektivskim romanima i knjigama koje potpadaju pod žanr cosy mystery. Međutim, za Klub ubistava četvrtkom može se reći da ne sledi žanrovske odrednice, jer će podjednako ostaviti utisak i na one koji uživaju u drugačijoj vrsti literature. Na svakoj novoj stranici čitaoci će otkriti zbog čega je ovo treća najprodavanija knjiga svih vremena u Velikoj Britaniji.

„Oni kojima je potreban čist eskapizam trebalo bi da potraže Klub ubistava četvrtkom, razigranu i udobnu priču Ričarda Ozmana, smeštenu u penzionersko selo.“ – Gardijan

Ukoliko još niste pročitali roman koji je proglašen svetskom izdavačkom senzacijom, ne oklevajte. Primerak možete poručiti putem sajta vulkani.rs.