Pretraži sajt

Na današnji dan 1974. godine objavljena prva knjiga čuvenog Stivena Kinga – „Keri“

4.
4.
2024.

Jubilej o kome se sanja

Na današnji dan 1974. godine objavljena je prva knjiga jednog od najpoznatijih pisaca horora Stivena Kinga – Keri, koja je na srpsko tržište dospela 2013. u izdanju Vulkan izdavaštva.

U središtu romana koji je postao svetski bestseler je Keri Vajt, koja nije ni nalik običnoj devojci. Ona ima dar – dar telekineze. Poziv Tomija Rosa na matursko veče bio je ostvarenje sna za Keri – prvi korak ka ulasku u srednjoškolsko društvo. Međutim, te užasne i beskrajne noći sve je pošlo naopako. Neočekivani i jezivi događaji primorali su Keri da upotrebi svoj stravični dar...

Stiven King, autor više od 60 romana i 200 priča, dobitnik je Nacionalne književne nagrade za izuzetan doprinos američkoj književnosti (2003).

Vulkan izdavaštvo objavilo je veliki broj njegovih romana, od kojih su mnogi vrlo brzo rasprodati: Isijavanje, Mizeri, Buđenje, To, Autsajder, Zelena milja, Kudžo, Zmajeve oči, Ako krvari, Bili Samers...

Najnovija knjiga u izdanju Vulkan izdavaštva Kristina, maestralna priča iz Kingovog univerzuma adaptirana u film 1983, bila je hit Beogradskog sajma knjiga održanog u oktobru prošle godine.

Čitaoci širom sveta očarani su stilom pisanja popularnog Kinga, a svaka nova priča donosi novo uzbuđenje. Zanimljivo je da je sedamdesetsedmogodišnji King i scenarista, muzičar, kolumnista, glumac, filmski producent i reditelj.

Njegove knjige su dosad prodate u više od 350 miliona primeraka širom sveta, a mnoge od njih adaptirane su u igrane filmove, mini-serije, televizijske serije i stripove.

Brojne naslove ovog svetski priznatog pisca možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.