Pretraži sajt

Veliki broj Šapčana čekao u redu da dobije potpis Miodraga Majića 

25.
3.
2024.

Brojna čitalačka publika u Šapcu željno je iščekivala da u knjižari Vulkan ugleda svog omiljenog autora Miodraga Majića, koji je još jednom potvrdio reputaciju jednog od najčitanijih pisaca savremene srpske književnosti. Majić je u petak veče neumorno potpisivao primerke svojih knjiga: Deca zla, Ostrvo pelikana, Rudnik i U ime naroda i nove priče, strpljivo se slikao i odgovarao na pitanja zainteresovanih čitalaca. Redovima ispred knjižare i učestalim pitanjem „Kada će nova knjiga?“, piscu je poručeno da se s nestrpljenjem očekuje novo štivo. 

Osim što je doživeo veliki uspeh sa svakom objavljenom knjigom, po motivu romana Deca zla (70. izdanje) snimljena je istoimena hit serija koja je kao jedina srpska dospela na platformu HBO Max. 

Tim povodom Vulkan izdavaštvo objavilo je knjigu u novom ruhu, sa koricom iz fantastično ekranizovane priče koja je osvojila čitav region. 

Prošle godine Vulkan izdavaštvo objavilo je dopunjeno izdanje zbirke priča U ime naroda, koje uz osam novih priča nosi naziv U ime naroda i nove priče.  

Osim što je pisac, Miodrag Majić je i sudija Apelacionog suda u Beogradu.