Pretraži sajt

„Sveža voda za cveće“ i „Sarek“ osvojili top-liste najčitanijih knjiga u Švedskoj

23.
1.
2024.

Najveća priznanja u 2023. godini

Roman prepun emocija čije stranice spajaju priču o nemogućoj ljubavi, tragediji i beskrajnoj moći iskupljenja Sveža voda za cveće doneo je francuskoj spisateljici Valeri Peren svetsku slavu i uvrstio je među deset najprodavanijih autora u Francuskoj.

Ova priča o bolnoj ljubavi, tuzi, usamljenosti, bogu, smrti, odsustvu onih koje volimo, preporodu jeste bajka puna poezije koliko i nostalgije, oda čudima sasvim jednostavnih stvari.

Neprikosnoveni francuski bestseler nastavio je da oduševljava čitaoce širom sveta i vinuo se na sam vrh najčitanijih knjiga u Švedskoj tokom prošle godine.

Sveža voda za cveće podseća nas na to da život, baš kao i smrt, ima mnoštvo lica i da nas može iznenaditi čak i onda kada se čini da nada ne postoji.

Za sve ljubitelje poetično napisanih priča, protkanih iskonskom ljudskom potrebom za prihvatanjem i potragom za smislom, knjiga koja slavi život i isceljuje ranjenu dušu dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Sarek, najbolji debitantski roman po izboru Švedske akademije pisaca kriminalističkih romana, koji je takođe objavilo Vulkan izdavaštvo, zauzeo je drugo mesto na švedskoj top-listi najprodavanijih knjiga u 2023. godini.

Triler Ulfa Kvenslera, prepun napetosti i neočekivanih preokreta, vodi nas sa surovih planinskih vrhova kroz neistraženu, divlju prirodu, kada se tradicionalni izlet na severu Švedske pretvori u košmar i nakon što jedna fatalna odluka promeni sve, jer Sarek je krševita planinska oblast, u kojoj nema mreže ni signala, i koja je pogodna samo za iskusne planinare.

Sarek, savršen izbor za čitaoce koji uživaju u trilerima punim neizvesnosti, takođe je dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.