Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Fenomen Nora Roberts – autorka više od 200 bestselera Njujork tajmsa

11.
7.
2023.

Neprikosnoveni vladar žanra ljubavnih trilera

Slavna spisateljica Nora Roberts uspela je da napiše čak 222 bestselera Njujork tajmsa, što je svrstava u red najcenjenijih i najprodavanijih autorki modernog doba, a neizbežno i omiljenog američkog romanopisca, kako je nedavno objavio magazin Njujorker.

Nora Roberts rođena je u Merilendu kao najmlađa od petoro dece i jedina kćerka u porodici. Irskog je porekla, s obzirom da joj oba roditelja imaju irske korene. Članovi njene porodice su strastveni čitaoci pa su knjige uvek bile važan deo njenog života. Prvu knjigu objavila je 1981. godine i od tada ne prestaje da niže književne uspehe. Pre nego što se upustila u svet pisanja, kratko je radila kao pravni sekretar.

„Umela sam brzo da kucam, ali nisam znala da spelujem, bila sam najgori pravni sekretar koji je ikada postojao“, izjavila je svojevremeno Nora.

Nakon što je rodila dva sina, bila je posvećena kućnim poslovima i majčinstvu, a čuvena mećava u februaru 1979. primorala ju je da pokuša sa drugim kreativnim poslom. Bila je zavejana sa decom od tri i šest godina. Tada je krenula da zapisuje jednu od svojih priča, kada je i počela njena karijera pisca. Kasnije, Nora je upoznala svog drugog muža, stolara Brusa Vajldera, koga je prvobitno unajmila da napravi police za knjige. Venčali su se u julu 1985. i od tada su proširili svoj dom, proputovali svet i zajedno otvorili knjižaru. Tokom godina, Nora je uvek bila okružena muškarcima. Ne samo da je bila najmlađa u porodici već je bila i jedina devojčica.

Nora je i član nekoliko grupa pisaca. Osvojila je bezbroj nagrada i priznanja. Bila je jedan od prvih autora koji je koristio veb za komunikaciju sa svojim fanovima kada je pokrenula svoj sajt 1996. godine. Prvi je pisac koji je ušao u Dvoranu slavnih pisaca ljubavnih romana u Americi.

Nora Roberts uživa zavidnu popularnost i u Srbiji, gde se svaka njena nova knjiga iščekuje s velikim nestrpljenjem. Vulkan izdavaštvo je objavilo impresivan broj naslova ove proslavljene autorke, među kojima su: Nasledstvo, Istinite laži, Nebo i zemlja, Potraga, Prvi i poslednji, Srce od stakla, Vizija u belom, Rajli, U bekstvu, Anika, Ostrvo čuda, U inat tradiciji, Ispod površine, Opsesija, Obala sećanja, Ponovo svoja, Pali anđeo, Tri sudbine, Nebo nad Montanom, Rođena u vatri...

Sve naslove možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.