Pretraži sajt

Najprodavaniji krimi-romani Kamile Lekberg i Henrika Feksevsa postaju TV serija

8.
5.
2023.

Švedska medijska kompanija Viaplay će pretočiti najprodavanije krimi-romane Kamile Lekberg i Henrika Feksevsa u TV seriju na engleskom jeziku.

Nordijski strimer je angažovao Gunara Jarvstada iz švedske serije Top Dog i glumca Simona Kasijanidesa da napišu adaptacije. Snimanje tri sezone serije najavljeno je za 2024. godinu.

Više od 30 miliona knjiga ovog para, koje prate dvojac Minu Dabiri i Vinsenta Valdera u rešavanju zločina, prodato je u oko 60 zemalja.

Objavljen prošle godine u izdanju Vulkan izdavaštva, prvi roman skandinavske kriminalističke trilogije Kamile Lekberg Mentalista proglašen je za jedan od najboljih trilera. Ova eksplozivna, dramatična i zagonetna priča, puna obrta, delo je izuzetne kombinacije sposobnosti kraljice švedskog krimića da otkrije ponor ljudske duše i psiholoških veština jednog od najcenjenijih mentalista na svetu Henrika Feksevsa.

Mina i Vinsent otkrivaju da žrtva ubistva ima rimski broj III urezan na nozi. Ubica odbrojava unazad. Dogodiće se još tri ubistva. Počinje trka s vremenom, a sat i dalje otkucava. Moraju biti korak ispred ubice da bi stavili tačku na ovo ludilo.

„Kamila i Henrik imaju međunarodne pratioce i njihove uzbudljive priče su idealne za strimovanje.“ – Filipa Valestam, direktorka za sadržaj Viaplay grupe.

Viaplay je sada prisutan na brojnim teritorijama, uključujući Veliku Britaniju, SAD i više evropskih zemalja.

Dela Kamile Lekberg i Henrika Feksevsa potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.