Pretraži sajt

Klasik svetske književnosti za decu „Vetar u vrbaku“ u Vulkančiću

10.
4.
2024.

Priča koja osvaja srca čitalaca više od jednog veka

Neodoljivu Vulkančić ponudu obogatio je još jedan očaravajući klasik svetske književnosti za decu – Vetar u vrbaku, koji osvaja srca čitalaca više od jednog veka.

Roman britanskog pisca Keneta Grejama prvi put je objavljen 1908. godine. Nastao je na osnovu priča koje je Grejam pričao svom sinu pred spavanje, a prati dogodovštine družine koja živi u prirodi.

Kada jednog jutra gospodin Krtica odustane od prolećnog čišćenja i ode na reku, ni ne sluti kakve će mu avanture doneti ta odluka. Na reci će upoznati gospodina Pacova i to će označiti početak jednog novog prijateljstva. Ubrzo će njih dvojica posetiti gospodina Žapca, koji stalno upada u nevolje zbog svojih neobičnih navika. Nakon što postane opsednut automobilima, gospodin Žabac ponovo upada u neprilike, ali, srećom, tu su Krtica, Pacov i Jazavac da mu pomognu.

Bilo da lenjo veslaju na reci, brane Žapčev dvor od pokvarenih stvorenja iz Divlje šume, ili spasavaju nekog iz nevolje – ponovo! – oni prolaze kroz uzbudljive avanture i dele snažno i večno prijateljstvo koje ne poznaje granice među vrstama.

Ediciju Klasici svetske književnosti za decu čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Premda je namenjena školarcima, čitalački užitak u njoj će pronaći i stariji čitaoci koji se rado vraćaju čitanju vrednih dela koja nikada ne zastarevaju.

Avanturistički roman Vetar u vrbaku, namenjen deci uzrasta od sedam do devet godina, dostupan je na sajtu vulkancic.rs.