Pretraži sajt

Novi dečji romani u Vulkančiću

19.
3.
2024.

Magične priče pune čarolije i sjaja

Vulkančić vam predstavlja nova maštovita i poučna književna ostvarenja prepuna magije i avantura. Preporučujemo vam tri izuzetna romana koji će izmamiti osmeh na licu mališana koji stupaju u čarobni svet knjiga – od uzbudljivih detektivskih avantura do urnebesno duhovitih priča.

Otkrijte svet vila i vilenjaka u knjizi Vilinski sajam iz novog serijala Šumska škola za vile Olivije Bruk. Ovaj divni roman za najmlađe ljubitelje magije između ostalog donosi i priču o novim počecima, prijateljstvu, odanosti i hrabrosti. U njega je utkana ljubav prema prirodi i briga o njoj – životinjama, rekama, drveću i celokupnom živom svetu.

Čuvena škola Hrastova krila okuplja vile i vilenjake iz celog Vilinskog kraljevstva kako bi ih podučavala magiji i njenom ispravnom korišćenju, a to je uvek sa ciljem da pomognu životinjama i ostalim stanovnicima šume. Kada god neka vila to učini, u šumi nikne magično seme, neophodno za dalje stvaranje vilinske magije. Međutim, nevolje nastaju kada neko baci kletvu na čitavu šumu i onemogući vilama da stvaraju novo seme. Tako je ceo vilinski svet u opasnosti, a njihova magija postaje nemoćna.

Roman Neverovatne priče iz Baskervilskog hola Ali Stendiš pruža ponovno zamišljanje ranog života Artura Konana Dojla – uzbudljivog i neobičnog, punog misterija i likova koje će svet tek kasnije upoznati, uključujući dr Votsona, Džejmsa Morijartija i, naravno, Šerloka Holmsa.

Kada mladom Arturu Konanu Dojlu ponude mesto u Baskervilskom holu, tajnoj školi za izuzetno nadarenu decu, on će biti oduševljen što mu se pruža prilika da pomogne svojoj siromašnoj porodici. Tamo će se ubrzo sprijateljiti sa Ajrin Igl, odvažnom i mudrom devojčicom, i Džejmsom Morijartijem, dečakom jednako briljantnog uma kao što je i on sam. Oni će zajedno otkriti da je njihova škola nadasve neobično mesto, puno visokih tornjeva, skrivenih podruma, čudnih pojava i zaboravljenih životinja. Međutim, Artur vrlo brzo stiče i neprijatelje.

Predivna knjiga za najmlađe Jednorograd: Magični izazov iz serijala Ane Punset i čarobni svet ružičastih ilustracija će očarati sve ljubitelje jednoroga i magije. Upoznajte Klaudiju i otisnite se u najmagičnije mesto u celom univerzumu. Životinje su ovde magične, a svaki jednorog poseban. Ipak, legenda kaže da crni jednorog donosi nesreću. A baš jedan takav se rodio u Jednorogradu. Da li će Klaudija i njene drugarice uspeti da pokažu svima da je i crni jednorog magičan i poseban?

U magičnom svetu ilustracija Dijane Visedo, devojčica Klaudija nailazi na probleme sa kojima se susreću i njene vršnjakinje iz običnog sveta. Jednorozi, magični slatkiši i čarobni napici su tu da poprave dan i izmame osmeh na lice, ali na kraju dana bezuslovna ljubav i prijateljstvo su ipak najvažniji deo života svakog od nas.

Posetite sajt vulkancic.rs ili omiljenu knjižaru Vulkan i uživajte u svetu magije.