Pretraži sajt

Vulkančićevi noviteti – od edukativnih knjiga do najnovijih avantura omiljenih dečjih junaka

8.
3.
2024.

Svet pune magije

Vulkančić je objavio brojne novitete za različite uzraste, među kojima su i najnovije avanture omiljenih junaka – Džeronima Stiltona i Ane Kadabre, uz koje će deca i roditelji uživati i smejati se naglas. Zabava je zagarantovana, kao i kvalitetno ispunjeno slobodno vreme.

Knjiga Nevolje s magičnim semenom Olivije Bruk iz novog serijala romana za decu Šumska škola za vile upoznaće vas sa čarobnim svetom vila, vilenjaka i magije. Čuvena škola Hrastova krila okuplja vile i vilenjake iz celog Vilinskog kraljevstva kako bi ih podučavala magiji i njenom ispravnom korišćenju da bi se pomoglo životinjama i ostalim stanovnicima šume. Kad god neka vila to učini, u šumi nikne magično seme, neophodno za dalje stvaranje vilinske magije.

Pred Tea sisterkama je novi izazov... Život na koledžu: Čarobna noć na snegu donosi mnogo uzbuđenja! Foto-aparat, pet pari skija i mnogo pozitivne energije potrebni su za praćenje Juniorskog Skijaškog prvenstva na Ostrvu kitova. Za Tea sisterke će to biti prilika da upoznaju mnoge poznate sportiste i otkriju da se prave pobede ne postižu samo na ski-stazama već i u svakodnevnom životu. Dobro došli na prestižni koledž Mišford, na kojem zajedno borave deca iz celog sveta! Časovi, sportska takmičenja, iskrena drugarstva, male ljubavi – svaki dan na Mišfordu pun je iznenađenja.

Najvoljeniji miš na svetu Džeronimo Stilton spreman je za miran porodični odmor. Međutim, stvarnost je drugačija. Sledi neverovatno putovanje! Stiltona su prijavili za Sto čuda, fascinantnu potragu za blagom po gradovima, varošima i prelepim predelima. Etapu po etapu, od Rima do Venecije, od Apenina do Alpa, njegov tim i on posetili su mesta kakvih više nigde na svetu nema. Knjiga Upoznajmo Italiju: Sto čuda povešće male avanturiste na put kroz prirodu i kulturu Italije, zemlje stotine čuda koja tek treba upoznati.

Vrućina je stigla u Munvil, pa Ana Kadabra i ostali planiraju da odu do jezera da se osveže. Ali, nažalost, to mesto je postalo prava deponija. Sada su tu limenke, plastične kese, čudovište s pipcima... Čudovište?! Klub punog meseca će morati da ga se reši. Ili bi ipak trebalo da ga spasu? Treći roman iz fantastičnog serijala Pedra Manjasa Ana Kadabra: Čudovišna avantura, uz živopisne ilustracije Davida Sijere Listona, nasmejaće vas i očarati, a jedinstvena junakinja osvojiće srca svih malih ljubitelja magije.

U Vulkančić je stigla i jedinstvena knjiga sa slojevitim stranicama Papirni svet: Ljudsko telo. Sa predivnim slojevitim stranicama i prozorčićima pod koje možete zaviriti, ova knjiga će vam otkriti sve o ljudskom telu. Listanjem slojeva anatomije otkrićete moćne mišiće, složene nerve i genijalni mozak. Da li ste spremni da vidite od čega je sačinjeno ljudsko telo?

Za ljubitelje edukativnih knjiga u prodaji je Knjiga o svemu, u kojoj će uživati cela porodica. Koliko je bio vruć Veliki prasak? Koja životinja najduže spava? Šta je eho? A kako veliki brodovi ostaju na površini? Kroz stotine neverovatnih slika i još uzbudljivijih činjenica deca mogu da istraže o svetu koji poznajemo, od svemira, naše planete i prvih civilizacija, do divljih životinja, ljudskog tela i nauke.

Uz šaljive karte Učim i igram se: Vicevi za decu najmlađi će na jednostavan i zabavan način, kroz igru, čitati i pamtiti viceve. Omiljene viceve mališana o životinjama i Perici pronađite na 50 karata sa slatkim ilustracijama.

Otkrijte svet kome ćete se iznova vraćati. Posetite sajt vulkancic.rs ili omiljenu knjižaru Vulkan i potražite knjige pune znanja i magije.