Pretraži sajt

Magična knjiga Endi Šeperd „Dečak koji je sanjao zmajeve“ uskoro u prodaji

8.
2.
2024.

Povratak u Tomasove avanture sa divnim, krilatim stvorenjima

Sanjamo zmajeve što lete, riču i plamte. Dok ušuškani ležimo u postelji, oni nam osvetljavaju san. Varniče, svetlucaju, sijaju. Međutim, snovi su tek početak priče. I ako pročitate četvrti deo serijala Endi Šeperd Dečak koji je sanjao zmajeve, otkrićete da ima toliko toga što treba ispričati. Jer istina je da nas zmajevi ne posećuju samo u snovima.

U novoj avanturi, odredu dobro poznatih junaka pridružiće se i novi likovi: devojčica koja dolazi u Tomasov razred i obožava te veličanstvene krilate životinje – i o njima zna sve, ali i neki novi zmajevi.

Tomas ima neobičnog prijatelja: zmaja blistavih očiju i krljušti koje se prelivaju od vatreno narandžaste do rubin-crvene. Ali Tomas mora da se pomiri sa tim da se njegov ljubimac vratio u svoj dom.

Međutim, tu nije kraj avanturama – kada sazna da se drugi, nebeskoplavi zmaj izlegao na čudesnom drvetu u bašti njegovog dede, Tomas preuzima brigu o njemu. Život sa letećim stvorenjima sa očima boje ćilibara je zabavan, ali i veoma nepredvidiv. Uzgajanje zmajeva nije nimalo jednostavno. Ipak, sklapanje novog prijateljstva odagnaće Tomasove strahove da nikada više neće videti svog prijatelja.

Svet koji je Endi Šeperd stvorila u pričama o dečaku Tomasu koji brine o mitskim stvorenjima je jednostavno divan. Ispunjena humorom, njena izvanredna knjiga sija poput zmajeva o kojima piše. 

„Neodoljivo... moderni klasik.“ – Gardijan

Vulkančić je do sada objavio više naslova ove autorke Dečak koji je leteo sa zmajevima, Dečak koji je uzgajao zmajeve i Dečak koji je živeo sa zmajevima.

Dirljiva priča o magiji, porodici i prijateljstvu Dečak koji je sanjao zmajeve uskoro će biti dostupna na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.