Pretraži sajt

Nezaboravno druženje sa omiljenim dečjim junakom Dogmenom

4.
12.
2023.

Neizmerna dečja radost u knjižari Vulkan

Proteklog vikenda, deca i roditelji imali su jedinstveno iskustvo – družili su se sa omiljenim dečjim junakom Dogmenom u knjižari Vulkan u Sremskoj u Beogradu. Dogmen je nastao iz pera nagrađivanog autora Dejva Pilkija, koji kroz svoje grafičke romane proteže važne teme, kao što su prijateljstvo, tolerancija, dobrota, empatija.

Brojna publika još jednom je dokazala koliko je voljen čuveni policajac, koji se iz knjige u knjigu upušta u avanture koje se ne zaboravljaju. Dogmena – koji je delom čovek, delom pas, prate razne peripetije, kao i ozloglašeni mačak Piti, koji mu zadaje probleme. Akcija, napetost, a pre svega mnogo smeha, protkani su u svakoj stranici, što su najmlađi čitaoci umeli da prepoznaju.

Njihovi osmesi i nestrpljenje da odgovore na sva pitanja o popularnom junaku, dodatno su obogatili atmosferu, koja je odisala radošću i sjajnom energijom. Mali genijalci utrkivali su se u želji da što pre dođu do Dogmena i slikaju se sa njim. A da su vrsni poznavaoci njegovog lika i dela, pokazali su njihovi jednoglasni odgovori u kvizu o životu legendarnog junaka. Mališani su učestvovali i u crtanju i bojenju, a Vulkančić ih je nagradio i raznim poklončićima, zbog kojih su bili posebno zahvalni.

„Veoma smo ponosni što u ovim izazovnim vremenima, kada su deca dosta ispred ekrana, naši najmlađi čitaoci radije provode subotu u knjižari. Veliko interesovanje za druženje sa omiljenim junakom Dogmenom potvrdilo nam je da mališani i te kako čitaju, i to u tolikom broju da nam je nedostajalo prostora i tražila se stolica više. Ovakva druženja su i nama veliko zadovoljstvo i dodatni podsticaj za dalji rad. Serijal o Dogmenu postao je jedan od zaštitnih znakova Vulkančića, a njegova popularnost tokom godina raste sve više. Najveći utisak sa druženja svakako su ostavili naši mališani koji su znali apsolutno sve odgovore na pitanja u kvizu i koji sa nestrpljenjem iščekuju sledeću knjigu.“ – dečja redakcija Vulkan izdavaštva

Zahvaljujući humoru i žargonu, čitav serijal o Dogmenu je među najtraženijim knjigama za decu. Svaka knjiga postala je bestseler Njujork tajmsa i prevedena je na više od 25 jezika.

„Apsolutno, bezgranično zadovoljstvo.“ – Booklist

„Dinamično, dirljivo i pre svega – da pukneš od smeha!“ – Kirkus Reviews

„Neverovatno duhovito i originalno.“ – School Library Journal

„Čitaoci (svih uzrasta) umiraće od smeha od prve do poslednje stranice.“ – Publishers Weekly

Vulkančić je objavio i novi serijal autora Dejva Pilkija Ketkid: Klub stripoljubaca, u kojem se slavi kreativnost, mašta i sloboda umetničkog izražavanja. Melvin, Pedro, Naomi i Popi su samo neki od nemirnih, smešnih i talentovanih beba žaba koje dele svoje priče u Ketkidovom klubu stripoljubaca. Da li će svi oni naučiti da se izraze kroz strip?

Svi ovi uzbudljivi grafički romani imaju jedan zadatak – da zasmeju čitaoce svih uzrasta i motivišu ih da oslobode sopstvenu kreativnost.

Na sajtu vulkancic.rs ili u nekoj od knjižara Vulkan širom Srbije potražite brojna Pilkijeva izdanja: Za kim se loptica kotrlja, Zov sirovine, Priču o dva mačeta, Pušten s lanca, Gospodar buva, Dogmen i Ketkid i uverite se zašto je Dogmen stekao toliku popularnost.