Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Dečji roman „Pet kraljevstava: Legenda o Podkinu Jednouhom“ u prodaji

1.
11.
2023.

Za najmlađe ljubitelje epske fantastike

Podkin Jednouhi je legenda: neustrašivi zec-ratnik čija je slava o lukavosti i hrabrosti putovala kroz vekove. Ali kako je on postao tako moćan borac? Odgovor vas može iznenaditi. Izvanredan roman iz pera nagrađivanog pisca Kirana Larvuda Pet kraljevstava: Legenda o Podkinu Jednouhom oduševiće sve ljubitelje epske fantastike.

U vreme kada su zečevi bili mala, uplašena bića, jazbine su bile tek nešto više od skupine rupa i tunela pod zemljom. Sada, u ovo novo doba, one su potpuno drugačije: pod zemljom su, sasvim skriveni od pogleda, podignuti čitavi gradovi i sela.

Kada jedne zimske snežne večeri putujući bard stigne u Bagrem, biće srdačno dočekan. U zamenu za hranu i prenoćište, počeće da priča priču o Podkinu Jednouhom, najlenjem i najrazmaženijem sinu plemenskog poglavice, koji nije oduvek bio heroj. I uskoro će svi zečevi biti očarani i udubljeni u priču kako je jedan mali zec savladao najokrutnijeg neprijatelja i postao najveći ratnik svih vremena.

Bard, stari zec, mladim zečevima u tradicionalnom duhu pripoveda jednu od najbitnijih legendi u svih Pet Kraljevstava – legendu o hrabrom zecu, Podkinu Jednouhom. Radnja romana se retrospektivno vraća u Podkinovo vreme dok bard u sadašnjosti prepričava te događaje mlađim naraštajima zečeva i uz to ih uči poukama koje se iz legende mogu izvući.

Roman je prožet pričama o hrabrosti i junaštvu, ali i idejom da u svakom od nas čuči mali ratnik, poput epskih junaka. Podkin Jednouhi prelazi put od razmaženog zečića do odvažnog junaka koji će još dugo živeti kroz legendu.

Fantastičan dečji roman Pet kraljevstava: Legenda o Podkinu Jednouhom potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.