Pretraži sajt

„Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala“ uskoro u Vulkančiću

9.
5.
2023.

 Stiltonova avantura koja se ne zaboravlja

Da li ste ikada primili poziv u pomoć iz prošlosti? Najvoljeniji miš na svetu Džeronimo Stilton jeste, i to od svog prijatelja Volta. Stilton se odmah ukrcao na Tempiks, najmoderniju mašinu za putovanje kroz vreme, kako bi svom prijatelju što pre priskočio u pomoć. Tako je i upoznao Kleopatru, kraljicu Egipta, velikog Džingis-kana, poetu Dantea Aligijerija, Elizabetu I od Engleske, Šekspira, pa čak i ljutog gusara Fransisa Drejka.

U izuzetno uzbudljivoj knjizi Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala očekuju vas razne destinacije, među kojima su antički Egipat, dvor kraljice Kleopatre, Mongolija velikog Džingis-kana, Firenca XIV veka, iz doba Dantea i Beatriče, London pred kraj XVI veka, tokom vladavine Elizabete I.

Knjige o avanturama čuvenog miša i njegove družine prevedene su na 52 jezika, a prodate su u više od 187 miliona primeraka širom sveta. Džeronimo Stilton je urednik Mišjih novosti, najpoznatijih novina na Ostrvu miševa. Uživa u pisanju knjiga o svojim pustolovinama, koje su propraćene smehom, šaljivim dosetkama i zabavnim preokretima. U njima ga prate sestra Tea, rođak Trapola i sestrić Bendžamin – likovi koji obogaćuju Stiltonov život i upotpunjuju zajedničke avanture.

Elizabeta Dami je italijanska spisateljica i autorka serijala o Džeronimu Stiltonu, pod čijim imenom objavljuje knjige. Počela je da piše sa 19 godina, a serijal o Stiltonu piše više od dve decenije.

Najnovija avantura omiljenog miša Putovanje kroz vreme: Tajna Kleopatrinog ogledala, za decu uzrasta od devet do dvanaest godina, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkancic.rs.