Pretraži sajt

Uskoro u Vulkančiću

19.
4.
2023.

Nova dečja izdanja

Vulkančić sa zadovoljstvom priprema nove dečje knjige, koje će mališani, ali i njihovi roditelji odmah zavoleti. Novi naslovi za najmlađe osvežiće svaku policu i učiniti nezaboravnim avanture koje će dugo prepričavati.

Edukativna Dečja enciklopedija: Svemir donosi fantastične činjenice i genijalne odgovore na zbunjujuća pitanja. Mali radoznali umovi imaće priliku da uz ovu knjigu obogate svoje opšte znanje. Saznaće šta su svemir i sunčev sistem, istražiće sve o zvezdama, crnim rupama i astronautima u knjizi namenjenoj deci uzrasta od sedam do devet godina.

Od nezaobilaznog Džeronima Stiltona stižu nam nove dogodovštine čuvenog miša i njegove družine u knjizi Šerlokove avanture: Mačji potpis, namenjenoj deci uzrasta od devet do dvanaest godina. Sada se sumnja da se mačkodlak smuca po Mišingtonu i krade vredna umetnička dela. Ipak, čuveni Šerlok ne veruje u legende, pa se sa svojim pomoćnikom baca na potragu za lopovom i spasavanje mišingtonske umetnosti. Knjige o Stiltonovim avanturama prevedene su na 52 jezika, a prodate su u više od 187 miliona primeraka širom sveta.

Uz najlepše slikovnice Mladunci na selu i Čudesna priroda, mališani uzrasta od tri do pet godina će se na lak i zabavan način upoznati sa različitim životinjama i njihovim mladuncima. Gledajući tople ilustracije i prateći tekst koji govori o malim junacima sa seoskog imanja, deca će bogatiti svoj rečnik i sticati nova saznanja. Zvuci njihovih omiljenih životinja, koje mogu da poslušaju u ovim divno ilustrovanim knjigama, učiniće proces učenja nezaboravnim.

Tajni istraživači je novi serijal romana za decu. Družina Tajnih istraživača broji osam članova: dece iz različitih krajeva sveta, od kojih je svako ekspert u nekoj oblasti – svemir, dinosauri, istorija, biologija... Za svaku misiju Istraživačka stanica bira dva člana društva, shodno njihovim znanjima i veštinama. U rešavanju misterija i istraživanju sveta svesrdno učestvuju svi Tajni istraživači, otkrivajući potpuno nove destinacije, koje ljudi ne posećuju često. Knjige iz ove serije su bogate činjenicama iz sveta nauke, koje su približene najmlađim čitaocima kroz uzbudljive avanture Tajnih istraživača. Mali radoznalci će širiti svoja znanja iz različitih oblasti dok se u knjizi Tajni istraživači i izgubljeni kitovi zabavljaju uz dogodovštine hrabrih junaka. Konor je ekspert za morski svet, a Rošni za svemir. Zašto je Istraživačka stanica odabrala baš njih za misiju spasavanja grbavih kitova? Da li će Konor i Rošni uspeti da spasu ova divna morska stvorenja? Uronite u neverovatnu morsku avanturu uz ovaj sjajni dečji roman, namenjen deci uzrasta od sedam do devet godina.

Pomenuti naslovi će uskoro biti dostupni na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.