Pretraži sajt

Novo u Vulkančiću – knjige za svu decu

11.
4.
2023.

Ovog proleća zajedno sa vašim mališanima uživajte uz nove Vulkančić naslove, koji će vas nasmejati do suza. Uplovite u fantastične stripove i prelepe ilustracije i prepustite se divnim fotografijama i različitim teksturama za opipavanje.

Vulkančić vam predlaže četiri naslova koja ćete odmah zavoleti.

Čarli koji se pretvara u mamuta je treća priča o Čarliju Makgafinu, istinskom superheroju. On je stekao kontrolu nad svojom blesavom sposobnošću da se pretvara u životinje. Ali postoje stvari koje Čarli ne može da kontroliše, kao što su svađe između roditelja ili misteriozni nestanci životinja po gradu. Može li Čarli da razreši misteriju sa životinjama pre nego što svet otkrije njegovu najveću tajnu?

Čitaoci će se zasigurno zabaviti u poslednjoj urnebesnoj avanturi dečaka Čarlija i njegove družine u knjizi Sema Koplanda, prepunoj ljutitih pisama mladih čitalaca, urnebesnih fusnota i otkačenih viceva. Edicija romana o Čarliju prevedena je na 27 jezika širom sveta.

Za sve ljubitelje dobrih stripova i superheroja stigao je peti nastavak bestseler serijala o neustrašivom policajcu Dogmenu i njegovim avanturama Gospodar buva. U novom uzbudljivom romanu Dejva Pilkija ponovo se pojavljuju zloće, ali ovoga puta Dogmen ima pomoć dok pokušava da spase stvar – slatku macu i robota. Tu je i neobični saveznik – ozloglašeni Piti. Saznajte može li mu se verovati i hoće li odustati od osvete u još jednom uzbudljivom Pilkijevom romanu. Grafički roman Gospodar buva protkan je humorom i pisan jezikom bliskim današnjim generacijama.

Ispričane u žargonu i sa određenom dozom humora prilagođenim deci, i inspirisane i njegovim ličnim životom, priče Dejva Pilkija, godinama zauzimaju mesto na listi najprodavanijih dečjih serijala Njujork tajmsa.

Za najmlađe Vulkančić je pripremio i sjajne slikovnice Beba voli i Beba kaže, ispunjene zanimljivim teksturama i jednostavnim ilustracijama. Kontrastne boje omogućavaju bebama da jasno vide slike, motive i njihove boje, te na taj način razvijaju moć opažanja i povezivanja. Različite teksture i prozorčići pospešuju taktilnu percepciju i motivišu razvoj senzornih sistema kod beba, dok istražuju svet oko sebe.

Sve naslove potražite na sajtu vulkancic.rs i do 17. aprila iskoristite dodatne popuste.