Pretraži sajt

Edukativne knjige za male naučnike

21.
12.
2022.

Zanimljiva pitanja – genijalni odgovori

Čitajte o važnim istorijskim dešavanjima, običajima, ljudima i izumima koji su menjali svet, ljudskom telu, prirodi, planeti Zemlji. Naučite mnogo zanimljivih činjenica iz istorije, nauke i sveta oko nas!

U knjizi Planeta Zemlja iz edicije Dečja enciklopedija pronaći ćete neverovatne fotografije, ilustracije i zapanjujuće činjenice koje će vam pomoći da odgovorite na sva pitanja o našoj planeti Zemlji. Kako je Zemlja nastala? Šta je zajedničko kaktusu i kamili? Šta je na dnu mora? Da li munja uvek udara u najvišu tačku? Koliko ima plastike u okeanu?

Ova enciklopedija će pružiti genijalne odgovore na zbunjujuća pitanja čitaocima svih generacija.

Naučite 1.500 činjenica i zabavite se svaki dan! Knjiga 365 dana da postanete pravi znalci sadrži 365 strana sa zanimljivim informacijama. Čitajte ovu knjigu prateći dane u godini i svakog dana naučite nešto novo!

Gomila zanimljivosti čeka vas na svakoj strani – događaji koji su obeležili taj datum, informacije iz različitih oblasti, kalendar sa istaknutim praznicima, zabavne mozgalice, učenje engleskog jezika na dnevnom niovu. Zabavite se urnebesnim vicevima i kreativnim „Uradi sam“ predlozima!

Ako vas zanima proces kroz koji prolazi hrana kako bi došla do našeg stola, Hajde da otkrijemo kako nastaje hrana je prava knjiga za vas! Kroz jasne tekstove propraćene vernim ilustracijama, naučićete kako se uzgajaju sirovine, kako izgleda njihova fabrička obrada i kako se pakuju pojedine životne namirnice.

Znate li kako nastaje najpoznatija poslastica na svetu? Put od zrna kakaoa do čokolade u prodavnici je zaista dug i složen. Saznajte kako se pravi med, šta je nektar, na koji način dobijamo namaz od lešnika i još mnogo toga!

Fantastične edukativne knjige za decu uzrasta od sedam do devet godina potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.