Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Legendarna priča o prijateljstvu između čoveka i zveri „Knjiga o džungli“ u prodaji

8.
11.
2022.

Očaravajuća bajka Radjarda Kiplinga u novom izdanju

Više od sto godina, priča o dečaku kojeg su odgajali vukovi u džunglama Indije oduševljava decu širom sveta. Saznajte sve o njegovim hrabrim podvizima i borbi sa tigrom Šir-kanom, njegovim zakletim neprijateljem. Engleski pisac i novinar Radjard Kipling odrastao je i školovao se u Engleskoj, ali je mnoge od svojih najsrećnijih godina proveo u Indiji. Knjiga o džungli svedoči o njegovoj fascinaciji legendama i prirodnim čudima Potkontinenta.

Kroz priče o divljem, neukrotivom svetu, gde je zakon prirode iznad svih, Kipling je pružio i univerzalnu poruku o ljudskim vrednostima, borbi za opstanak i slobodan život.

Nakon što su ga roditelji ostavili u džungli, Moglija pronalazi vučica i prihvata kao svoje mladunče. Odgajan u čoporu vukova, ali i društvu drugih divljih životinja, dečak prihvata zakone džungle i obrasce ponašanja životinja. Moglijevi dani puni su opasnosti i uzbuđenja. On uči zakone džungle od svojih zaštitnika – mudrog medveda Balua i velikog crnog pantera Bagire.

Kipling životinjama daje ljudske osobine, prikazuje njihovu privrženost malom dečaku, ali i sposobnost da razlikuju dobro od zla. Zloglasni tigar Šir-kan predstavlja opasnost za sve stanovnike džungle, a hrabri Mogli nadu da će tigar biti savladan.

Knjiga o džungli deo je Vulkančićeve edicije Klasici svetske književnosti za decu, koju čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Roman o odrastanju, koji nas vodi u svet pun avantura i opasnosti, potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.