Pretraži sajt

Klasici svetske književnosti za decu „Robinson Kruso“ i „Polijana“ u prodaji

13.
7.
2022.

Romani za sve generacije

Edicija Klasici svetske književnosti za decu sadrži pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Na sajtu vulkancic.rs potražite romane uz koje su stasavale generacije čitalaca. Napisan davne 1719. godine, čuveni roman Danijela Defoa Robinson Kruso je neverovatna priča o opstanku, čovekovoj snalažljivosti i nepokolebljivoj snazi ljudskog duha. Polijana je inspirativna klasična priča sa snažnim moralnim porukama američke spisateljice Elenor H. Porter iz 1913. godine, koja će vas upoznati sa najoptimističnijom književnom heroinom.

Inspirisan istinitim događajima jednog škotskog moreplovca, Danijel Defo ispripovedao je uzbudljiv avanturistički roman Robinson Kruso, priču o brodolomniku koji je proveo dvadeset osam godina usamljen na tropskom ostrvu.

Bežeći od roditelja i međusobnih nesuglasica, Robinson odlazi put mora, čvrsto verujući u ispravnost svoje odluke. Nakon brodoloma i niza nepovoljnih događaja, iskrcava se na pusto ostrvo, gde će opstati nepune tri decenije. Za to vreme doživeće pregršt zanimljivih situacija, upoznati neverovatnu floru i faunu netaknute prirode, te spoznati sebe u trenucima patnje i samoće.

Bestseler Elenor H. Porter Polijana je roman o dobroti, poletnosti i plemenitosti. Zavredeo je kultni status Polijane kao vere u bolje sutra i postao jedan od najčitanijih klasika svetske književnosti za decu. Upoznajte radosnu i veselu Polijanu!

Kada Polijana ostane bez roditelja, brigu o njoj će, pomalo nevoljno, prihvatiti tetka Poli, četrdesetogodišnja bogata žena koja živi sama u velikoj beloj kući sa zelenim kapcima. Stroga i hladna, Poli postaje Polijanin staratelj, a sirotoj devojčici se čini da joj tu neće biti ništa bolje. Ipak, uprkos svim nedaćama koje su je zadesile, Polijana sa sobom uvek nosi iskreni osmeh na licu. Ova divna klasična priča nas uči da gledamo na život na pozitivan način i da nikada ne odustajemo.

Knjige iz edicije Klasici svetske književnosti za decu Robinson Kruso i Polijana možete kupiti putem sajta vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.