Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Hajde da otkrijemo kako nastaje hrana“ u prodaji

8.
6.
2022.

Hrana ima toliko priča da nam ispriča

Ako vas zanima proces kroz koji prolazi hrana kako bi došla do našeg stola, ovo je prava knjiga za vas!

Znate li kako nastaje najpoznatija poslastica na svetu? Put od zrna kakaoa do čokolade u prodavnici je zaista dug i složen. U knjizi Hajde da otkrijemo kako nastaje hrana saznajte kako se pravi med, šta je nektar, na koji način dobijamo namaz od lešnika i još mnogo toga!

Kroz jasne tekstove propraćene vernim ilustracijama, naučićete kako se uzgajaju sirovine, kako izgleda njihova fabrička obrada i kako se pakuju pojedine životne namirnice. Da li ste znali da se vanila pravi od orhideje? I da su kokice koje jedemo u bioskopu zapravo eksplodirana zrna kukuruza?

Otkrijte najzanimljivije činjenice o hrani, kako izgleda dugačak put koji treba da prođe da bi stigla do naših trpezarijskih stolova i koje su tehnologije zastupljene u njenoj proizvodnji – mlevenje, sušenje, smrzavanje, pakovanje, čuvanje.

Knjiga puna zanimljivih činjenica o hrani i njenom nastanku obogaćena je ilustracijama koje će bliže dočarati proces nastanka omiljenih namirnica.

Edukativna knjiga Hajde da otkrijemo kako nastaje hrana dostupna je na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.