Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Bezvremeni klasik „Kalifornijska simfonija“ Gven Bristou u prodaji

18.
6.
2024.

Klasik raskošan poput Prohujalo s vihorom

Vulkan izdavaštvo je objavilo ljubavni klasik nekadašnje književnice i novinarke Gven Bristou Kalifornijska simfonija, koji se smatra svojevrsnim klasikom američke književnosti i koji je poslužio i kao inspiracija za istoimeni film iz 1954. godine. Prvi put objavljen je 1950. godine, a sada i vi imate priliku da zakoračite u svet raskošnih krinolina, šešira i šipkanih rukavica, brzih diližansi, bogatih rančeva i hacijendi, saluna, ali i bezakonja i prerija punih opasnosti.

U središtu priče je Garnet Kameron, svojeglava mlada dama iz Njujorka, koja vodi skladan i ugledan život, ispunjen otmenim zabavama i uglađenom mladom gospodom. Žudeći za pustolovinom, ona se, umesto za nekog od tih bogatih mladića, udaje za Olivera Hejla, neukrotivog trgovca koji se sprema da krene preko planina i pustinja pravo do Kalifornije, zemlje za koju do tada skoro niko nije znao.

Tokom medenog meseca u Nju Orleansu, Garnet i Oliver upoznaju zanosnu Florindu Grouv, koja je zbog tajni iz prošlosti prisiljena da beži, i zato kreće sa njima u Kaliforniju. Putujući kroz vrele pustinje, goletne planine i nepregledna prostranstva prepuna iskušenja, oni će naučiti da žive bez kompromisa i istovremeno otkriti istinsko prijateljstvo i pravu ljubav.

Neumoljiva, dirljiva i nepredvidiva upravo kao i sam Divlji zapad, ova očaravajuća priča donosi nam iskreni prikaz boraca i žrtava, pobednika i gubitnika, hrabrih ljudi koji su pokušavali da osvoje i ukrote gordu američku divljinu.

„Bristou poseduje pravi dar pripovedanja.“ – Čikago tribjun

„Garnetina živahna radoznalost i neukroćena inteligencija, Florindina dramatična prošlost i svakodnevni život u današnjoj istoriji - sve je to veoma privlačno.“ – Kirkus

Savršen izbor za ljubitelje bezvremenih klasika, knjiga Kalifornijska simfonija dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.