Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Predstavljanje knjige „Tesla – duh, delo, vizija“ 12. juna u Beogradu

10.
6.
2024.

Dosad najobuhvatnija knjiga o Nikoli Tesli

U knjižari Vulkan u Sremskoj 2, u Beogradu, u sredu, 12. juna, od 19 sati, biće predstavljena dosad najobuhvatnija knjiga o naučniku koji je promenio svet Tesla – duh, delo, vizija Branimira Jovanovića, odnedavno dostupna čitaocima u izdanju Vulkan izdavaštva.

Na promociji knjige u kojoj su prikazani Teslino delo i lik – i osvetljeni u najširem smislu – pored autora, govoriće i prof. dr Milo Lompar i prezviter dr Oliver Subotić, a program će voditi Marija Radić, urednica domaće književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Prvo izdanje ove knjige ugledalo je svetlost dana 2002. godine u jednoj verziji, i ponovo 2013. godine u drugoj verziji. U prvom delu knjige data je istorijska rekonstrukcija Tesline ličnosti i njegovog života. U drugom delu, Tesla je smešten u kontekst izabranih svetootačkih misli i pravoslavnog tumačenja filozofije istorije Žarka Vidovića. Na samom kraju, autor razmatra ključna pitanja koja se tiču odnosa pravoslavnih intelektualaca, s jedne strane, i agnostika i ateista, s druge strane.

Dragoceni deo trećeg izdanja knjige predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika. U tim zapisima, pored izuzetnog intelektualnog potencijala, otkrivaju se duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja.

Pozivamo čitaoce da nam se pridruže i saznaju mnogo zanimljivosti o jednom od najblistavijih umova, jer i posle osam decenija od Teslinog odlaska sa ovoga sveta svedočimo stvarnosti u kojoj sva njegova postignuća čine svetlosni horizont ne samo celog sveta već sveukupnog čovečanstva.