Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Remek-delo nadrealističkog humora „Kompleks Sacume“ u prodaji

7.
6.
2024.

Od autora bestselera Sandej tajmsa Boba Mortimera

U briljantnoj knjizi Kompleks Sacume najomiljenijeg komičara u Engleskoj stigla je misterija zbog koje ćete umreti od smeha. Priča uključuje mnoge uobičajene teme krimi-trilera – od fatalne žene do zastrašujućih neprijatelja – ali i toliko nadrealnih posebnosti kakve poseduje samo Bob Mortimer.

Mortimer postiže dobar balans ubedljivim zapletima, divno apsurdnim obrtima i privlačnom karakterizacijom junaka, dajući odličan uvid u svet britanske komedije i društva. Mnogi komičari imaju urnebesnu verziju svojih rutina, a Bob Mortimer je upravo to uradio u ovoj knjizi, kombinujući humor, intervjue i korisne savete.

Kompleks Sacume je nadrealna i šarmantna priča o čoveku koji veruje da postoji organizacija ljudi koja želi da ga uhvati.

Hajde da krenemo redom... Upoznajte Garija, tridesetogodišnjeg pravnog pomoćnika koji luta kroz život u svom jeftinom odelu. Gari voli da ćaska sa vevericom koju svakodnevno susreće u parku. Nema mnogo drugova: možda nekoliko momaka sa kojima gleda fudbal.

Naš protagonista nije baš potpuno neprimetan, ali je istina i da bi retko kome zapao za oko. Jedne večeri odlazi na pivo sa svojim (jedinim) prijateljem Brendanom. Brendan ga, međutim, ostavlja na pola krigle piva; u tom trenutku predivna brineta prilazi Gariju (čudno!) i počinje da flertuje sa njim (još čudnije!), a onda, čim se on okrene... i ona nestane. Ostavlja za sobom samo knjigu, neki blesavi bestseler sa užasnim koricama, koji ovih dana svi – apsolutno svi – izgleda imaju u torbi.

Kada Gari sutradan čuje da je njegov prijatelj nestao, shvata da se ipak dešava nešto pomalo čudno. Kakve veze sa tim ima zagonetna devojka iz paba? I šta se stvarno desilo sa Brendanom? Teško je reći: Gari je veoma loš detektiv, sa vevericama i starim damama kao pomagačima, a ako može nešto da uprska, uprskaće. Uvek.

I tako započinje njegova potraga, preko stambenih kompleksa i prodavnica pita u južnom Londonu, koja će napokon doneti malo ljubavi i uzbuđenja u njegov inače sivi i neizuzetni život.

„Duhovito, inteligentno, nežno.“ – Sandej tajms

„Urnebesno.“ – Dejli mejl

„Svideće vam se.“ – Independent

Knjigu Kompleks Sacume možete potražiti na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.