Pretraži sajt

Izdavačka senzacija „Gambit lopova“ Kejvion Luis uskoro u izdanju Vulkan izdavaštva

28.
3.
2024.

Jedan od njih igra za najviši ulog – život svoje majke

Vulkan izdavaštvo uskoro će objaviti TikTok hit i izdavačku senzaciju Gambit lopova. Roman autorke Kejvion Luis objavljen je na više od 20 jezika, izbor je Amazonovih urednika za najbolju knjigu godine za mlade, a otkupljena su i filmska prava.

U središtu priče je Rozalin Kvest, koja je odrasla u legendarnoj porodici lopova, uz jedno jedino pravilo: da ne veruje nikome. Iako joj je talenat da se izvuče iz teških situacija, ona ima druge planove na umu. Želi da pobegne i počne od nule, ode na fakultet i vodi običan život. Baš kada reši da napusti porodični posao, njena majka je oteta, a jedina šansa da je izvuče iz kandži otmičara jeste da pobedi u Gambitu lopova – opasnom takmičenju za najbolje lopove na svetu. Glavna nagrada: šta god poželi.

Da bi pobedila, ona mora da nadmudri sve svoje konkurente, uključujući i svog najvećeg rivala iz detinjstva. Ali može li da bude bolja od zgodnog, šarmantnog dečka koji igra za njeno srce i možda krije najopasniju tajnu od svih?

„Prepun pljački koje oduzimaju dah, složenih odnosa, visokih tenzija i likova koje biste pratili bilo gde, Gambit lopova će vas uhvatiti od prve stranice i nikada vas neće pustiti. Nećete želeti da prestanete da čitate.“ – Kirkus

Kejvion Luis piše romane za mlade prepune uzbuđenja i neizvesnosti. Radila je kao bibliotekarka, a od svoje šesnaeste godine radi sa mladim čitaocima. Kada ne piše, rado posećuje eskejp rumove, skače iz aviona i povremeno odlazi na planinu, gde tenira kung-fu. Iako je rođena u Luizijani, i često posećuje svoju porodicu na Bahamima, sada najviše vremena provodi u Njujorku – dok je ne odvuče potraga za nekom novom avanturom.

Ukoliko volite knjige Holi Džekson i Adrijane Mejder, triler Kejvion Luis je dobar izbor za vas.

Roman koji je dobio Voterstons nagradu za mlade čitaoce za 2024. godinu Gambit lopova uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.