Pretraži sajt

Novi trileri Vulkan izdavaštva

14.
3.
2024.

Bestseleri čije ćete stranice okretati brže nego što mislite

Uzbudljiv triler australijske autorke Lijan Morijarti povešće vas u utočište za ranjene duše sa dubokim džepovima. Devet potpunih stranaca je nepokolebljivo iskrena studija karaktera grupe ljudi koji žele da promene svoje živote nabolje, ispunjena duhovitošću i napetom atmosferom. Impresivna knjiga Majstor zagonetke Danijele Trusoni ispuniće očekivanja pasioniranih ljubitelja misterije. Uronite u lavirint kodova, logičkih zagonetaka, igara rečima i neverovatne zavere! Zakoračite na ostrvo obavijeno velom misterije u romanu Noć snega i krvi, očaravajućoj i briljantno klaustrofobičnoj drami Trine Volš.

Devet potpunih stranaca je priča o ljudima umornim od gradskog života, koji se okupljaju u izolovanom odmaralištu. Neki su došli da bi smršali, drugi da bi ponovo pokrenuli svoj život, a ima i onih koji kriju svoje razloge. Franses Velti, autorka ljubavnih bestselera čija karijera propada, stigla je u Trankilum haus sa slomljenim srcem, bolnim leđima, prehladom i posekotinom na palcu. Od prvog trenutka zaintrigirali su je ostali gosti: većina njih izgleda kao da im uopšte nije potreban oporavak. Ali osoba koja joj je najviše zagolicala maštu je Maša, neobična i harizmatična vlasnica odmarališta. Da li da prestane da sumnja i prepusti se svemu – ili da beži dok još može? Morijartijeva ne daje odgovore, ali veruje svojim čitaocima da će ih pronaći.

Istorijski triler Majstor zagonetke su The Washington Post, PopSugar, Bookreporter, CrimeReads i mnogi drugi proglasili najboljom knjigom godine. Upoznajte i vi bivšu fudbalsku zvezdu u usponu – Brinka, koji je doživeo povredu koja je izazvala retko medicinsko stanje: sindrom savanta. Stekao je mentalnu supermoć – može da reši zagonetke, izračuna jednačine i vidi obrasce na način na koji drugi ne mogu. Ali ista ta moć izolovala ga je i učinila nesposobnim da se u potpunosti poveže sa drugim ljudima. Sve se menja kada Brink upozna Džes Prajs, ženu osuđenu na trideset godina zatvorske kazne, koja nije progovorila ni reč nakon što je pre pet godina uhapšena. Kada Džes nacrta zbunjujuću zagonetku, njen psihijatar veruje da se u tome krije objašnjenje za njen zločin i poziva Brinka da je reši.

Radnja romana Noć snega i krvi je smeštena u Irsku, u kojoj vlada ledeno novogodišnje veče. Sneg prekriva celu zemlju, a divlji okean besni. Šestoro prijatelja se okuplja. Prošlo je deset godina od tragedije koja ih je razdvojila. Mnogo toga može da se promeni za jednu deceniju. Veze iz detinjstva sada su doživotne tajne. Srdačna prijateljstva izopačila su se u duboku ljubomoru. Slavlje jedva da je počelo kada jedan od gostiju nestaje. Dok sneg pada, leš je pronađen. Mećava je okovala ostrvo. Svi su u klopci – nema izlaza. Nema struje. Nema telefonskog signala. Niko ne zna kome da veruje. Niko nije ono što izgleda.

Trileri koji izazivaju zavisnost – i istražuju tajne sa duhovitošću, empatijom i toliko zapleta da bi im i Alfred Hičkok aplaudirao – dostupni su na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.