Pretraži sajt

Treća knjiga iz čarobnog serijala Ane Punset „Jednorograd: Magični izazov“ uskoro u Vulkančiću

13.
3.
2024.

Životinje su ovde magične, a svaki jednorog poseban

Za sve male ljubitelje jednoroga Vulkančić priprema neodoljiv treći po redu roman iz serijala Ane Punset – Jednorograd: Magični izazov. Jer, ima li išta lepše od jednoroga? Da – beba jednorog! A jedna posebna beba jednorog upravo se rodila u skloništu Jednorograda.

Životinje su ovde magične, a svaki jednorog poseban. Ipak, legenda kaže da crni jednorog donosi nesreću. A baš jedan takav se rodio u Jednorogradu. Da li će Klaudija i njene drugarice uspeti da pokažu svima da je i crni jednorog magičan i poseban?

U magičnom svetu ilustracija Dijane Visedo, devojčica Klaudija nailazi na probleme sa kojima se susreću i njene vršnjakinje iz običnog sveta. Jednorozi, magični slatkiši i čarobni napici su tu da poprave dan i izmame osmeh na lice, ali na kraju dana bezuslovna ljubav i prijateljstvo su ipak najvažniji deo života svakog od nas.

Vulkančić je objavio prva dva romana iz serijala Jednorograd. Naopaka rođendanska žurka i Frka sa šljoki-šljokijem su, kao i treći deo, idealni za početnike u čitanju, jer nisu opterećeni tekstom i komplikovanim izrazima. Naracija u prvom licu doprinosi razumevanju i približavanju najmlađim čitaocima.

Autorka Ana Punset je rođena 1981. godine u Taragoni u Španiji. Studirala je audio i vizuelnu komunikaciju. Pisala je za različite novine i časopise. Radila je i kao književni kritičar. Najviše voli da piše za decu i mlade.

Zaronite i vi u čarobni svet jednoroga! Knjiga Jednorograd: Magični izazov, za decu uzrasta od pet do sedam godina, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkanic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.