Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Dragulj za ljubitelje popularne psihologije „Sreća na noćnom stočiću“ uskoro u prodaji

20.
2.
2024.

Male tajne za svakodnevni život

Ko ne želi da bude srećan? Ko ne želi da ljudi koje voli budu srećni? Ko bar jednom u životu nije doživeo trenutak sreće, te proveo godine negujući nostalgično sećanje na taj momenat? Ako vam to zvuči kao izazov koji vredi prihvatiti, pozivamo vas da uronite u stranice knjige Sreća na noćnom stočiću autora bestselera, višestruko nagrađivanog filmskog reditelja, scenariste, psihologa, terapeuta i govornika Alberta Simonea i otkrijete kako se dolazi do trajne sreće, veće slobode i emocionalne stabilnosti i unutrašnjeg mira.

Potraga za srećom zahteva rad i posvećenost, kao i svaka druga oblast. Od vas se očekuje da uložite volju i odlučnost – pa čak i da se povremeno odreknete nečega. Ipak, vaša motivacija i jasnoća vaših ciljeva pomoći će vam u potrazi. Ako želimo da govorimo o sreći, ostavljajući po strani naša stvarna uverenja, naravno da moramo da razmislimo o resursima za koje i ne znamo da ih posedujemo, i da shvatimo da imamo u sebi neopipljive, transcendentne i duhovne dimenzije.

Sreća se pojavljuje, zavodi nas, omamljuje, i potom odlazi. Zato se trudimo da je sačuvamo, beležeći sve one najsrećnije trenutke da bismo ih sačuvali za sebe, ali i podelili sa bliskim i dragim ljudima. Ovakav tip sreće je prolazan i nad njim nemamo mnogo kontrole – zapravo, kontrole ima samo toliko da nam takva sreća izgleda poput himere, uobraženja koje traje između dva nesrećna trenutka.

Autor poziva čitaoce da zajedno istraže suptilne i često nevidljive mehanizme koje mi sami – i niko drugi – otežavamo, zaboravljajući da uživamo i da se radujemo svemu onome što ispunjava naš život i što ga čini jedinstvenim. A ta radost se možda nalazi tik do nas – na našem noćnom stočiću.

Alberto Simone je specijalizovan za EDMR terapiju za lečenje posttraumatskih poremećaja i naročito ga interesuje istočnjačka filozofija. Nakon dugog boravka u SAD, proširio je svoje znanje u oblasti svesnosti i pozitivne psihologije. Vodio je i organizovao brojne motivacione seminare i radionice. Njegov bestseler Sreća na noćnom stočiću uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs.