Pretraži sajt

Novi ljubavni roman Vulkan izdavaštva – „Devet kočija te čeka“ Meri Stjuart uskoro u prodaji

10.
1.
2024.

Neodoljivi klasik kraljice romantičnih misterija

U izdanju Vulkan izdavaštva, u prodaji će se uskoro naći roman Devet kočija te čeka Meri Stjuart, autorke zapaženog trilera Moj brat Majkl, objavljenog prošle godine.

U središtu priče je Linda Martin, koja vrlo dobro zna šta je usamljenost. Rano je ostala bez roditelja i odrasla je u sirotištu. Kada postane guvernanta malom Filipu, grofu od Valmija, koji je i sam siroče, u usamljenom dečačiću pronalazi srodnu dušu. Raskoš zamka u Francuskoj i njegova bogata istorija deluju kao čudesno ostvarenje snova, ali iz senke vreba opipljiva napetost.

Filip treba da nasledi ogromno imanje u Savoji, a njegov opasno privlačni i arogantni stric Leon možda ne preza ni od čega kako bi se postarao da se to nikada ne desi, i čini se da je samo njegov šarmantni sin Raul sposoban da mu se suprotstavi. Iako je neodoljivo privlači, za Lindu je Raul prava zagonetka, kao da oseća da postoji neka mračna strana u prirodi ovog čoveka vezanog krvnim vezama za tajne svoje porodice.

Kada njen štićenik umalo izgubi život u nesreći u šumi, Linda počinje da se pita kakva se nevidljiva drama odvija pod naizgled spokojnim i idiličnim svodovima zamka.

„Divna priča. Prelepo napisana mešavina romanse i misterije.“ – Washington Post

„Čitaoci će biti očarani složenom pričom u kojoj se niko ne čini zaista pouzdanim.“ – Vive Magazine

„Predivna priča o zločinu i pravdi... Mamiće vas dok neizvesnost raste.“ – Boston Herald

Autorka Meri Stjuart, rođena Meri Florens Elenor Rejnbou, bila je izuzetno popularna engleska spisateljica i jedna od najčitanijih pisaca fantastike svog vremena. Autorka dvadeset romana, toma poezije i tri knjige za mlade čitaoce, bila je cenjena kako zbog svojih savremenih ljubavnih romana prepunih neizvesnosti, tako i zbog istorijskih romana.

Rođena u Engleskoj, mnogo godina živela je u Škotskoj, najvećem izvoru inspiracije za njena dela, provodeći vreme između Edinburga i Škotskih visoravni. Više od 30 godina radila je u školi, a bila je udata za škotskog geologa Frederika Stjuarta. Preminula je 2014. godine.

Roman Devet kočija te čeka uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.