Pretraži sajt

Amazonov bestseler „Na večeri sa ubicom“ Aleksandre Benedikt u prodaji

28.
12.
2023.

Dvanaest tragova. Dvanaest ključeva. Dvanaest dana Božića. Igra počinje!

Vulkan izdavaštvo objavilo je knjigu autorke Aleksandre Benedikt Na večeri sa ubicom, koja je nominovana za prestižnu književnu nagradu Gold Dagger.

Radnja je smeštena u veliku porodičnu kuću Armitidžovih koja se zove Poslednja igra i u kojoj je u toku tradicionalna Božićna igra. Ovogodišnja nagrada je nešto sasvim posebno – tapija za samu kuću – ali Lili Armitidž nema nameru da se vrati tamo. Nije bila u Poslednjoj igri otkako joj je majka umrla, pre više od dvadeset godina, i ne pada joj na pamet da polaže pravo na kuću koja je proganja u snovima.

Zapravo, tako razmišlja sve dok ne dobije pismo od tetke, koja joj obećava da će joj zagonetke iz igre dati ključeve ne samo Poslednje igre već i njenih najmračnijih tajni, uključujući i identitet ubice njene majke.

Lili sada mora da se takmiči sa svojim otuđenim rođacima tokom dvanaest dana Božića. Snežna oluja je sve zavejala, telefonske linije su u prekidu, i niko ne može da uđe ili izađe. Ubrzo postaje jasno da ne igraju svi pošteno, a Lili se više ne bori samo za nasledstvo već i da ostane živa.

„Snežno je božićno veče na plemićkom imanju u unutrašnjosti Engleske. Sklupčajte se pored vatre (i zaključajte sva vrata) za ovu božićnu bombicu.“ Pablišers vikli

Autorka Aleksandra Benedikt učila je engleski na Kembridžu i studirala kreativno pisanje u Saseksu. Komponovala je filmske i televizijske numere, a nastupala je i kao muzičar pre nego što je postala stalni pisac.

Knjigu Na večeri sa ubicom možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.