Pretraži sajt

Novi trileri Vulkan izdavaštva

7.
12.
2023.

Knjige koje osvajaju čitaoce

Vulkan izdavaštvo obogatilo je svoju produkciju novim trilerima koji su očarali milione čitalaca.

Stigao nam je najbolji debitantski roman po izboru Švedske akademije pisaca kriminalističkih romana Sarek, švedskog scenariste, komičara i voditelja brojnih hit TV emisija Ulfa Kvenslera. Pisac drama, horora i trilera podario nam je priču punu neizvesnosti, koja je postala svetski bestseler broj 1.

Četiri prijatelja zajedno odlaze na putovanje u divljinu iz koje ne mogu da pobegnu i u kojoj nemaju gde da se sakriju. Ana, Henrik i Milena svake godine uživaju u svom tradicionalnom izletu na severu Švedske. Ani i Henriku je teško da odbiju kada Milena poželi da ovog puta njen dečko Jakob pođe sa njima. Izlet se ubrzo pretvara u košmar kada se ispostavi da će im fatalna odluka da povedu Jakoba zauvek promeniti živote: on insistira na tome da se zapute u Sarek, krševitu planinsku oblast, u kojoj nema mreže ni signala, i koja je pogodna samo za iskusne planinare. I dok međusobne tenzije rastu, a put postaje teži, Ana ne može da se otme sve jačem utisku da odnekud poznaje Jakoba.

Sve što volite u skandinavskim kriminalističkim romanima pronaći ćete u novom trileru Kristine Olson Vatra i led, u kom je i te kako prepoznatljiv stil popularne švedske spisateljice u građenju neizvesnosti i stvaranju atmosfere, ali postoji nešto novo i osvežavajuće, a to nisu samo slani morski vetrovi. Neko u uspavanom gradiću Hovenesetu krije zaista mračne tajne. Drugi deo serijala o Avgustu Strindbergu držaće vas čvrsto za stranice, dok ih ne pročitate u dahu.

U debitantskom romanu godine i BookTok hitu sa milionima pregleda U snovima mojim držim nož Ešli Vinsted plete priču o zločinu, ljubavi i opsesiji smeštenu u elitni južnjački univerzitet. Ispričana u paralelnim vremenskim linijama, sa zlokobnim okruženjem kampusa i još mračnijim pogledom na prijateljstvo i ambiciju, ovo je knjiga koju ćete pročitati u jednom dahu.

Deset godina nakon diplomiranja, Džesika Miler planira detalje svog trijumfalnog povratka na elitni univerzitet, sve do šapata punih zavisti koji će je sigurno pratiti. Svi će videti devojku koju ona želi da vide – samouverenu, lepu, ravnodušnu. Ne onu devojku kakva je bila kada je napustila kampus, u vreme kada je ubistvo Heder Šelbi slomilo sve, uključujući i čvrstu vezu koja je povezivala šest prijatelja sa kojima je bila najbliža od prve godine.

Sve ove naslove možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.