Pretraži sajt

Preporuka za čitanje tokom jeseni

29.
11.
2023.

Knjige Vulkan izdavaštva koje se ne propuštaju

Vulkan izdavaštvo je i za ovu jesen pripremilo svetske izdavačke senzacije, uzbudljive trilere, prelepe ljubavne romane, nezaobilazne klasike, najbolje od domaće i svetske književnosti.

Izdvajamo tri knjige koje bi trebalo da budu deo i vaše kućne biblioteke. S razlogom.

Roman prodat u više od 500.000 primeraka, hit knjiga u Francuskoj, bestseler koji je osvojio čitaoce širom sveta Sva plava boja sa neba priča je o radosti življenja, apsolutnoj lepoti otkrivanja drugih ljudi, čaroliji naših osećanja. Francuska spisateljica Melisa da Kosta u svom debitantskom romanu istražuje ljudsku ranjivost, duboko prijateljstvo i važnost da se svaki trenutak živi punim plućima. Ova nezaboravna priča o kraju života koji dolazi prerano, o poslednjem putovanju, podseća nas da je čak i u bolesti moguće pronaći lepotu, milost i iskupljenje.

Maestralna knjiga Nataše Lan Razgovori o ljubavi svrstava se u štivo koje bi po oceni Sandej tajmsa moglo da vam promeni život. Autorka je razgovore o ljubavi započela kao eksperiment s ciljem da se intervjuišu eksperti o tome šta ljubav za njih znači, što se brzo razvilo u bilten koji je privukao hiljade pretplatnika i ugledan niz sagovornika. Ispostavilo se da Nataša Lan nije bila jedina osoba spremna da otvorenije i šire razgovara o ljubavi. Stvarne ljubavne priče na ovim stranicama ispuniće vas nadom, i podsetiće vas na to da je ljubav krhka, čvrsta, svakodnevna, prelepa i uvek vredna borbe. 

Kao prva referentna i pristupačna istorija filozofije u poslednjih nekoliko decenija, objavljena u jednom tomu, te izuzetna zahvaljujući opsegu tema i jasnoći, Istorija filozofije predstavlja pravu prekretnicu. Putem ideja slavnih filozofa, ali i onih manje poznatih uticajnih mislilaca, profesor E. K. Grejling obrađuje – na način koji je pristupačan učenicima i prosvetljujući za sve one koje filozofija zanima – epistemologiju, metafiziku, etiku, estetiku, logiku, filozofiju uma, filozofiju jezika, političku filozofiju, kao i istoriju rasprava koje su se u tim oblastima istraživanja vodile. A kako je priča o filozofiji nepotpuna ukoliko se, pored zapadnih, u obzir ne uzmu i istočne filozofske tradicije, Grejling daje i njihov komparativni pregled.

Svi ovi naslovi čekaju vas na sajtu vulkani.rs, kao i u knjižarama Vulkan širom Srbije.