Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Naslovi u kojima ćete uživati ove jeseni

6.
11.
2023.

Tri nezaboravne priče o ljubavi, porodici i novoj prilici

Nedavno objavljena tri nova naslova Vulkan izdavaštva povešće vas ove jeseni na uzbudljiva putovanja ispunjena iluzijama, iznenađenjima i čudima. Prepustite se vrtlogu burne istorije Argentine u dirljivom romanu o ljubavi, hrabrosti i iskupljenju Andree Jarjure Klark U noći hiljadu zvezda. Katalonska spisateljica Tina Valjes nas svojim poetičnim perom uranja u nezaboravnu priču prepunu snažnih osećanja – Uspomene jednog drveta. Francuska autorka Melisa da Kosta podarila nam je roman Sva plava boja sa neba, divnu odu životu, prijateljstvu i samootkrivanju, kroz oči dva bića koja je sudbina spojila u poslednjoj avanturi.

Radnja romana U noći hiljadu zvezda smeštena je u Njujork, 1998. godine. Santijago Larea, bogati argentinski diplomata, sa ženom Lilom i ćerkom Palomom organizuje tradicionalnu godišnju letnju polo utakmicu, a posle nje svečanu večeru s brojnim zvanicama. Sve izgleda savršeno u svetu porodice Larea – sve dok se na zabavi ne pojavi neočekivana gošća, Santijagova prijateljica iz studentskih dana, koja će njihovu idilu uzdrmati iz temelja. Njeni zbunjujući komentari podstiču Palomu da istraži prošlost svoga oca, o kojoj malo zna. Paloma pokreće niz događaja, koji ne samo što je navode na to da preispita svoju porodicu i svoj identitet već dovode i njen život u opasnost. 

U romanu Uspomene jednog drveta upoznaćete dečaka Žana, čiji su deka Žoan i baka Katerina napustili Vilaverd i doselili se kod njih, u stan u predgrađu San Antoni u Barseloni. Ta promena će u potpunosti preokrenuti svakodnevicu u njihovom domu, gde reči i tišina poprimaju nove nijanse. Ali unuk i deda imaju svoj svet, ispunjen šetnjama, drvećem i slovima sa više značenja nego što se to na prvi pogled čini. U dirljivom nastojanju da bude tu za dedu, Žan se drži njegovih priča, kako bi izgradio i sačuvao uspomene koje će živeti u srcu, a ne u glavi, i koje zbog toga ne mogu da izblede.

Svetski i francuski izdavački fenomen Sva plava boja sa neba priča je o radosti življenja, apsolutnoj lepoti otkrivanja drugih ljudi, čaroliji naših osećanja. Francuska spisateljica Melisa da Kosta u svom debitantskom romanu istražuje ljudsku ranjivost, duboko prijateljstvo i važnost da se svaki trenutak živi punim plućima. Ova nezaboravna priča o kraju života koji dolazi prerano, o poslednjem putovanju, podseća nas da je čak i u bolesti moguće pronaći lepotu, milost i iskupljenje.

Romane koji će vam na pravi način ispuniti kišne dane potražite na sajtu vulkani.rs.