Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Dušan Miklja, Milko Štimac i Miloš Latinović ­– Vulkanovi gosti na Sajmu knjiga

26.
10.
2023.

Potpisivanje knjiga u petak, 27. oktobra

Štandove Vulkan izdavaštva na 66. Sajmu knjiga u Beogradu obogatila su najnovija izdanja naših istaknutih stvaralaca. Do nedelje, 29. oktobra, svi ljubitelji savremene književnosti imaju priliku da po izuzetnim sajamskim cenama dođu do knjiga najčitanijih domaćih autora i da sa štanda Vulkan izdavaštva ponesu potpisan primerak omiljenog naslova.

U petak, 27. oktobra, druženje počinjemo sa jednim od najznačajnijih srpskih putopisaca Dušanom Mikljom. Od 18 sati autor više romana, zbirki priča, putopisno-esejističke proze, životopisa, drama i publicističkih dela će predstaviti svoj novi roman – Istraga o neprilagođenima, koji je, baš kao i druga dela ispisana njegovim perom, privuklo veliku pažnju čitalaca. Istražujući slučaj neprilagođenih, Miklja preispituje mnoge paradokse naše civilizacije, nad kojima je svako od nas bio bezbroj puta zamišljen. To je potraga za istinom, ali i potraga za pojedincima koji su spremni na to da se odreknu svega osim slobode.

U 19 sati pridružiće nam se i Milko Štimac, koji nam svojom novom knjigom Medveđi zagrljaj, u veštoj igri istorijske fikcije i univerzalnih tema, pokazuje da beg od sopstvenog života nije moguć. Njegov junak je Milutin Novković, nekadašnji broker Beogradske berze koji je dospeo među partizane nakon što je odlučio da pobegne sa robije, na kojoj se našao zbog berzanskih manipulacija. Odlučan da spere ljagu sa svog imena i ponovo osvoji ženu koju je voleo, na tom putu nailazi na prepreke, ali i suočava se sa saznanjem da je na mestu njegove nekadašnje ljubavi ostala samo praznina.

Ljubitelje romana Miloša Latinovića pozivamo da nam se na štandu Vulkan izdavaštva pridruže od 20 sati. Autor zbirki priča, romana, knjiga eseja i desetak dramskih tekstova, kao i više od sto različitih književnih priloga, predstaviće svoju novu knjigu Avion za ponoć, čija svaka stranica otvara ista pitanja: da li je rutu Aviona za ponoć osmislio neko ko je otputovao i s tugom ostavio i ljude koje voli i svoj rodni grad, ili je putovanje još jedna piščeva maštarija kojoj se prepustio usled melanholije i čežnje za dalekim horizontima.

Posetite nas na sajtu vulkani.rs, u knjižarama Vulkan širom Srbije ili na štandovima Beogradskog sajma, gde vas očekuju najnovija izdanja Vulkan izdavaštva po promotivnim sajamskim cenama.