Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Čitaoci se družili sa Filipom Grbićem na štandu Vulkan izdavaštva

26.
10.
2023.

Veče dobrih knjiga

Na štandu Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga čitaoci su sinoć imali priliku da se druže sa višestruko nagrađivanim autorom Filipom Grbićem.

Grbić je autor tri romana - Ruminacije o predstojećoj katastrofi, Prelest i Kanon potištenog uma. Za prvi objavljeni roman Ruminacije o predstojećoj katastrofi dobio je Nagradu Miloš Crnjanski za 2016. i 2017. godinu, dok je njegov drugi roman, Prelest, stručni žiri Srpske akademije nauka i umetnosti ocenio kao najbolje prozno delo u 2018. godini (Nagrada Branko Ćopić). Ovaj roman preveden je na francuski i makedonski jezik. U najnovijem romanu Kanon potištenog uma susrećemo se sa troje junaka, čije različite glasove objedinjuje pripovedanje u trećem licu, a kojima je svima zajedničko osećanje potištenosti; njihove različite sudbine, jednako obeležene neuspehom, čudesno se ukrštaju u jedan tok, koji vodi ka tragičnom raspletu. Povrh toga, budući da radnja romana obuhvata najskoriju prošlost, tokom koje su se dramatični događaji od globalnog značaja odigravali sa dosad nezabeleženom učestalošću, valjalo je i tu histeričnu kakofoniju istorije ukomponovati u harmoniju umetničkog dela.

Sva tri romana Filipa Grbića dostupna su po promotivnim i sajamskim cenama na sajtu vulkani.rs, u knjižarama Vulkan širom Srbije i na štandovima Vulkan izdavaštva.