Pretraži sajt

Vulkanova riznica mudrosti za srećniji život – četiri nova naslova

24.
10.
2023.

Putokazi za snalaženje u stvarnosti savremenog života

Uronite u sveobuhvatnu istoriju filozofije od antičke Grčke do danas koja donosi i neka fascinantna otkrića. Izlečite dušu, um i telo holističkom psihologijom. Podsetite se koliko je ljubav krhka, čvrsta, svakodnevna, prelepa i uvek vredna borbe. Mi možemo samo da biramo da li ćemo verovati ili nećemo.

Kao prva referentna i pristupačna istorija filozofije u poslednjih nekoliko decenija, objavljena u jednom tomu, te izuzetna zahvaljujući opsegu tema i jasnoći, Istorija filozofije E. K. Grejlinga predstavlja pravu prekretnicu. Putem ideja slavnih filozofa, ali i onih manje poznatih uticajnih mislilaca, profesor Grejling obrađuje – na način koji je pristupačan učenicima i prosvetljujući za sve one koje filozofija zanima – epistemologiju, metafiziku, etiku, estetiku, logiku, filozofiju uma, filozofiju jezika, političku filozofiju, kao i istoriju rasprava koje su se u tim oblastima istraživanja vodile.

Dr Nikol LePera u knjizi Radite na sebi čitaocima nudi svojevrsne alate koji će im omogućiti da se oslobode destruktivnog ponašanja kako bi povratili ili ponovo stvorili svoj život. Oslanjajući se na najnovija istraživanja iz različitih naučnih oblasti i modela lečenja, dr LePera nam pomaže da prepoznamo načine na koje loša iskustva i traume iz detinjstva žive sa nama i dovode do disfunkcije celog tela.

U knjizi Razgovori o ljubavi autorka Nataša Lan postavlja tri ključna pitanja o ljubavi: kako da je pronađemo, kako da je očuvamo i kako da preživimo kada je izgubimo? Stvarne ljubavne priče na ovim stranicama ispuniće vas nadom, i podsetiće vas na to da je ljubav krhka, čvrsta, svakodnevna, prelepa i uvek vredna borbe. Razgovori o ljubavi su počeli kao eksperiment s ciljem da se intervjuišu eksperti o tome šta ljubav – u svoj svojoj haotičnosti – za njih znači, nakon čega se brzo se razvio u bilten koji je privukao hiljade pretplatnika i ugledan niz sagovornika.

Često mislimo da razumemo ono što se dešava oko nas i da možemo odrediti put kojim ide naš život. Ali uglavnom se stvari ne odvijaju tako, zapravo – to se događa vrlo retko. Pitanje koje se stoga nužno nameće jeste: šta nam to može pomoći da adekvatno odgovorimo na razvoj životnih događaja? Da živimo slobodno, ostanemo skromni i nađemo utehu u teškim vremenima? U švedskoj senzaciji Možda grešim Bjern Natiko Lindeblad, bivši šumski monah, deli svoje savete o tome kako se suočiti sa neizvesnošću i sumnjom, koje predstavljaju prirodni deo života.

Najnovije knjige iz oblasti popularne psihologije potražite na sajtu vulkani.rs, u knjižarama Vulkan širom Srbije ili nas posetite na Sajmu knjiga u Beogradu do nedelje, 29. oktobra.