Pretraži sajt

Filip Grbić sa čitaocima na Beogradskom sajmu knjiga

24.
10.
2023.

Potpisivanje knjiga u sredu, 25. oktobra, na štandu Vulkan izdavaštva

Na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, ljubitelji savremene književnosti imaće priliku da se druže sa nagrađivanim piscem Filipom Grbićem, autorom romana Ruminacije o predstojećoj katastrofi, Prelest i Kanon potištenog uma, u izdanju Vulkan izdavaštva.

Filipa Grbića Vulkan izdavaštvo će ugostiti u sredu, 25. oktobra, u 19 sati u Hali 1, kada će posetioci Sajma moći da se upoznaju sa autorom čiji su romani ovenčani Nagradom Miloš Crnjanski i priznanjem Branko Ćopić, kao i da dođu do potpisanog primerka omiljene knjige.

Već u prva dva romana, Filip Grbić pokazao je dar da posredstvom intrigantne priče koja se čita u dahu uspešno sjedini široka klasična znanja, duboke uvide o savremenom svetu i opise urbanog života mladih ljudi, sputanih strastima i lažnim mnjenjima.

U Kanonu potištenog uma autorova veština komponovanja skladne celine od raznorodnog, naizgled neuskladivog materijala, poprimila je, takoreći, muzički karakter. Najpre, umesto jednog junaka koji pripoveda u prvom licu, u ovom romanu susrećemo se sa troje protagonista: njihove različite glasove objedinjuje pripovedanje u trećem licu – iako uz neskrivenu, prijateljsko-bratsku naklonost pripovedača prema njima; njihovim različitim temperamentima – duševnim tonalitetima – zajedničko je, kao osnovni ton, osećanje potištenosti; njihove različite sudbine, jednako obeležene neuspehom, čudesno se ukrštaju u jedan tok, koji vodi ka tragičnom raspletu.

Na štandovima Vulkan izdavaštva svi romani Filipa Grbića biće dostupni po promotivnim i sajamskim cenama.

Dobro došli!