Pretraži sajt

Olivera Jovanović i Miodrag Majić potpisuju knjige na Beogradskom sajmu

21.
10.
2023.

Olivera Jovanović i Miodrag Majić potpisuju knjige na Beogradskom sajmu

 

Nedelja, 22. oktobar – štand Vulkan izdavaštva

Uoči 66. Međunarodnog sajma knjiga, u izdanju Vulkan izdavaštva objavljen je novi roman Olivere Jovanović – Noesis, koji će vas povući u vrtlog promišljanja, slutnji i samopreispitivanja.

Da li čovekov odnos prema objektima koji ga okružuju određuje njegova svesnost ili intuicija? Šta sve čini usmereni akt svesti? Čime je uslovljena intuicija? To su samo neka pitanja do kojih će vas odvesti roman Noesis, a posetioci Sajma će imati izuzetnu priliku da odgovore dobiju od same autorke.

Druženje sa Oliverom Jovanović, iz čije su imaginacije nastali voljeni romani Uvek i samo tvoja, Vreme je ljudsko talas na kamenu i Pesma zovinog pruta, kao i zbirka autobiografskih kratkih priča Mesec u retrovizoru, takođe u izdanju Vulkan izdavaštva, zakazano je za nedelju, 22. oktobar, od 17 sati, na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1 Beogradskog sajma.

Vulkan je i ove godine organizovao brojna iznenađenja tokom Sajma knjiga, čemu se pridružuje i jedan od najčitanijih pisaca savremene domaće književne produkcije. Uvek otvoren za razgovor sa čitaocima, sudija Apelacionog suda Miodrag Majić i jedan od najistaknutijih pisaca današnjice potpisivaće svoje knjige takođe u nedelju, 22. oktobra, od 18 sati, na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1 Beogradskog sajma.

Majićevi romani, koji su doživeli desetine izdanja, ljubiteljima dobre knjige biće dostupni i na Vulkanovim štandovima, gde će se osim Dece zla, Ostrva pelikana i Rudnika, jednog od najprodavanijih romana prošlogodišnjeg Sajma knjiga, naći i dopunjeno izdanje zbirke priča U ime naroda, u koju su uvrštene i priče koje su nastajale kasnije, a objedinjene su pod naslovom Nove priče.

Prepoznaćete u njima istu poetičku nit kao u prvom izdanju ove knjige, što svedoči o piščevoj doslednosti u načinu literarizacije, odnosno transponovanju stvarnosti u tekst, ali i o ličnoj istrajnosti u ideji da se istina izgovori glasno – u ime naroda.

Pozivamo ljubitelje savremene književnosti koji žele potpisan primerak svoje omiljene knjige da nam se pridruže i sa nama podele svoja čitalačka iskustva.

Dobro došli na 66. Sajam knjiga!