Pretraži sajt

Hitovi iz oblasti popularne psihologije na Vulkanovom sajmu knjiga

16.
10.
2023.

Vodiči i priručnici koji pozivaju na optimizam

Postanite produktivniji, kreativniji i ubedljiviji, posvetite se ličnom usavršavanju uz nove knjige o samopomoći u izdanju Vulkan izdavaštva. Na sajtu vulkani.rs pronađite priručnik, praktičan vodič ili poučnu i inspirativnu knjigu koja će vas ohrabriti.

Koliko bi ljudsko ponašanje bilo drugačije ako bismo morali da živimo sa neposrednim posledicama svojih postupaka? Šta ako bismo se svi jednog dana probudili i otkrili da je svaki čin velikodušnosti nagrađen, a da su krađa i izdaja dovele do nesreće? U roku od nekoliko minuta, svako bi osetio efekte karme. Knjiga Dejvida Mikija Instant karma je priča upravo o nekom takvom danu. O izvanrednoj viziji, naizmenično urnebesnoj i potresnoj.

U knjizi Doručak sa Senekom filozof Dejvid Fajdler ispituje Senekine klasične radove, objašnjavajući njegove ključne ideje. Čitanje ove knjige je poput uživanja u svakodnevnim malim ritualima, baš kao što je ukusan doručak ili ispijanje šoljice kafe koja daje energiju. Senekina mudrost nam pruža proverene savete o ljudskom stanju – koje se, kako se ispostavilo, nije mnogo promenilo u poslednje dve hiljade godina.

Izlečite dušu, um i telo holističkom psihologijom. Dr Nikol LePera u knjizi Radite na sebi čitaocima nudi svojevrsne alate koji će im omogućiti da se oslobode destruktivnog ponašanja kako bi povratili ili ponovo stvorili svoj život. Oslanjajući se na najnovija istraživanja iz različitih naučnih oblasti i modela lečenja, dr LePera nam pomaže da prepoznamo načine na koje loša iskustva i traume iz detinjstva žive sa nama i dovode do disfunkcije celog tela.

Fantastična knjiga Zen terapija američkog pisca i psihoterapeuta Marka Epstajna donosi stvarne životne priče sa terapija održanih u autorovoj privatnoj ordinaciji u Njujorku. Razmišljajući o odabranim seansama, dr Epstajn posmatra kako budizam kao njegova religijska podloga utiče na način na koji radi. Meditacija i psihoterapija podstiču spremnost da se suočite sa životnim teškoćama sa takvom hrabrošću koju bi inače bilo teško prikupiti.

Otkrijte skrivenu dobrotu u životu i neodoljive popuste na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.