Pretraži sajt

Nova nefikcija Vulkan izdavaštva

6.
10.
2023.

Zen terapija i Pređite na stvar

Da li ste ikada bili preopterećeni poslom i obavezama? Istovremeno osećali da ste i prezaposleni i beskorisni? Bili zauzeti, ali ne i produktivni? Osetili da vam vreme troše obaveze drugih ljudi?

Ojačajte samopouzdanje uz nove dragocene priručnike u izdanju Vulkan izdavaštva – Potraga za suštinom: Pređite na stvar Grega Makjouna i Zen terapija: Otkrivanje skrivene dobrote u životu Marka Epstajna. Posvetite se onome što je važno, zaboravite merila drugih i ponovo postanite osoba koja je zadovoljna svojim životom.

Pređite na stvar i pronađite suštinu koja u sebi krije esencijalizam kao način života, uz knjigu Potraga za suštinom: Pređite na stvar. Primoravajući nas da primenjujemo selektivnije kriterijume za ono što je suštinski značajno, disciplinovana težnja ka esencijalnom omogućava nam da povratimo kontrolu nad sopstvenim izborima o tome kako ćemo potrošiti svoje dragoceno vreme i energiju – umesto da drugima dajemo implicitnu dozvolu da biraju umesto nas.

Zen terapija: Otkrivanje skrivene dobrote u životu donosi stvarne životne priče sa terapija održanih u autorovoj privatnoj ordinaciji u Njujorku. Razmišljajući o odabranim seansama, dr Epstajn posmatra kako budizam kao njegova religijska podloga utiče na način na koji radi. Meditacija i psihoterapija podstiču spremnost da se suočite sa životnim teškoćama sa takvom hrabrošću koju bi inače bilo teško prikupiti. Sumirajući ono što se odvija u njegovoj ordinaciji, Epstajn naglašava kako se terapija, element zapadne medicine, zapravo može posmatrati kao svojevrsna meditacija za dve osobe. Takođe, puna svesnost, poput dobrog terapeuta, može da zadrži našu svesnost za nas – i omogući nam da pronađemo unutrašnji mir.

Knjige koje će vas staviti u stvarnu kontrolu, dajući veću preciznost u potrazi za onim što je zaista važno, Potraga za suštinom: Pređite na stvar i Zen terapija: Otkrivanje skrivene dobrote u životu potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.