Pretraži sajt

Nova doza adrenalina za ljubitelje trilera iz Vulkan izdavaštva

7.
9.
2023.

Knjige koje ste s nestrpljenjem iščekivali 

Od Stiva Berija, jednog od najprodavanijih autora trilera čija su dela objavljena u više od četrdeset zemalja i ne silaze sa top-lista bestselera širom sveta, stiglo nam je novo vrhunsko delo istorijske fikcije. Elin Hilderbrand je na vrhuncu svoje igre i neće vas izneveriti u priči koja počinje tamo gde se Praznik u raju završava. A debitantsko ostvarenje Brendana Slokama podsetiće nas na to da su snovi vredni traganja, bez obzira na prepreke koje na tom putu iskrsavaju pred nama.

Zakoračite na sunčane obale na kojima se krije tajna i gde se nove ljubavi rađaju pod vedrim karipskim nebom. Bogat tropskim detaljima, romansom i dramom, Povratak u raj je očaravajući roman o životu, gubitku, slomljenom srcu, prijateljstvu, porodici, tajnama, prevari, korupciji i novom početku jedne od najvoljenijih spisateljica – Elin Hilderbrand. U drugom delu popularne trilogije vraćamo se na idilično ostrvo Sent Džon i u živote Stilovih, kojima su tragični gubitak i neočekivano otkriće doneli uzbudljiv novi život. Sada su Ajrin i njeni sinovi rešeni da saznaju istinu o misterioznom životu – i smrti – čoveka kog su mislili da poznaju. Usput će saznati i neke iznenađujuće istine o sopstvenom životu i budućnosti.

Faktor Omega briljantnog Stiva Berija će vas navesti da razmišljate o značaju istorijskih artefakata, hrišćanskoj istoriji, skandalima Katoličke crkve i borbi za moć između Vatikana i tajnog reda časnih sestara. Čuveni Gentski oltar je jedan od najkonfiskovanijih predmeta. Trinaest puta je vandalizovan, demontiran ili ukraden. Zašto? Kakve tajne krije? Zaštita kulturnih artefakata je težak posao, ali Nikolas Li, agent Uneska, spreman je za izazov. Od mirnih kanala Genta do visokih bedema Karkasona i, konačno, drevne opatije visoko u francuskim Pirinejima, Nik mora da se suoči sa savremenim krstaškim pohodom čiji je cilj da eliminiše šokantnu istinu iz prošlosti čovečanstva. Uspeh ili neuspeh – život ili smrt – sve zavisi od faktora Omega.

Zavera violina Brendana Slokama je više od misterije – to je duboko zavirivanje u srce i dušu nadarenog muzičara koji sledi svoju strast, nezaboravna lekcija o umetnosti, predrasudama i upornosti. Život Reja Makmilijana bio je zacrtan od početka, budući da je odrastao kao crnac u ruralnim delovima Severne Karoline. Ali Rej ima talenat i san – odlučan je da postane profesionalni violinista, i ništa mu neće stati na put. Ni majka, koja smatra da bi trebalo da pronađe pravi posao, ni činjenica da ne može sebi da priušti vrhunsku violinu, ali ni rasizam svojstven svetu klasične muzike. Ipak, veče uoči prestižnog takmičenja Čajkovski – olimpijade klasične muzike – njegov Stradivarij je ukraden, a na njegovom mestu ostavljena poruka u kojoj se zahteva otkup od pet miliona dolara. Bez violine, Rej oseća kao da je izgubio deo sebe.

Istorijski ili ljubavni triler, debitantski roman koji je osvojio Ameriku – izbor je na vama. Sve naslove potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.