Pretraži sajt

Novi psihološki triler Barbare Baraldi „Poslednja noć Aurore“ u prodaji

6.
9.
2023.

Veruješ li da se ikada može izaći iz mraka?

Italijanska autorka Barbara Baraldi vraća se sa prelepom Aurorom, obeleženom ali neukroćenom, umornom ali ne i poraženom, krhkom koliko i hrabrom, u romanu Poslednja noć Aurore, koji će nas dovesti do neizbežnog epiloga – epiloga koji neprestano traži tračak svetlosti. Onaj koji ćemo uvek naći u sebi.

Samo hodajući kroz senke možete videti šta se nalazi ispod površine, odakle vreba zlo. Samo tako ćete prepoznati one koji su se potčinili mraku. I tek tada ćete moći da ih zaustavite.

Dok se spušta na obale reke Po, magla gotovo da prigušuje čula, izobličuje opažaje i obavija ranjene duše. Aurora Skalvijati, talac sopstvenog uma, zna da rane na duši najteže zaceljuju. Zbog toga je pristala da ispriča svoju priču.

Pratićete Auroru sa strašću, jer ona ne traži pomoć, mrzi zavisnost od drugih. Oko sebe je izgradila zaštitni zid koji nije ništa drugo do svojevoljno zatvaranje. Kavez iz kojeg će joj drugi zatvorenik pomoći da pobegne.

Na konferenciji profesora Menija, jednog od vodećih stručnjaka za posttraumatske poremećaje, Aurora sreće misterioznu devojku duge crne kose, koja joj postavlja neobično pitanje: „Veruješ li da se ikada može izaći iz mraka?“ Pitanje koje se ubrzo pretvara u poslednje reči, jer devojka oduzima sebi život pod sumnjivim okolnostima. Slučaj je brzo proglašen samoubistvom, ali Aurora misli da se tu krije nešto više i opsednuta je rečima nepoznate devojke. Ipak, nema vremena za krivicu: otkriće tela na obali reke Po primorava je da preispita svoje prioritete. Jedini trag je fotografija devojčice, koju je žrtva čuvala kao zlokobni trofej. To je početak lova na svirepog i naizgled neuhvatljivog serijskog ubicu.

Aurora zna da ne može sve sama: mora ponovo da okupi svoj stari tim. Ali kada joj Bruno i Silvija okrenu leđa, jedini sagovornik ostaje zagonetni Kurci. Iako je zatvoren u potpunoj izolaciji psihijatrijske ustanove, on kao da zna istinu o ubici. Ali Aurora je opasnosti, jer suočavanje sa zlom može otkriti tajne, i to one koje bolje da zauvek ostanu zakopane.

Vulkan izdavaštvo je u okviru serijala posvećenog Aurori ranije objavilo dve knjige slavne autorke Aurora u tami i Posmatrač iz senke

Treći roman o Aurori Poslednja noć Aurore, koji potvrđuje da je Barbara Baraldi jedan od najboljih pisaca trilera na italijanskoj sceni, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.