Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Erupcija bestselera u Vulkan izdavaštvu

29.
8.
2023.

Priče koje su osvojile svet 

Neki od omiljenih pisaca vratili su se sa svojim najnovijim romanima, ali na listi Vulkanove preporuke za čitanje mesto su našla i debitantska ostvarenja koja će, ne sumnjamo, postati i vaši favoriti. Briljantan spoj istorije i fikcije u novom trileru Stiva Berija, klasik američke književnosti, nastavak bestselera Dečak u prugastoj pidžami, uzbudljiva istorijska romansa Eloize Džejms i dirljiva priča o nesputanoj ljubavi prema muzici – predstavljamo vam pet romana koji će možda promeniti i vaš pogled na život.

Novi roman jednog od globalno najprodavanijih autora Džona Bojna nastavlja tamo gde se priča o sinu komandanta koncentracionog logora koji se sprijateljio sa jevrejskim dečakom „s druge strane žice“, završava. Izgrađena na modernoj istoriji i svima nama koji je živimo, Kad se svet slomio je izuzetna, slojevita i upečatljiva priča, dirljiv i moćan portret žene koja mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću da bi shvatila da nikada nije kasno da bude hrabra.

Od jednog od najprodavanijih autora trilera čija su dela objavljena u više od četrdeset zemalja stiglo nam je novo vrhunsko delo istorijske fikcije – Faktor Omega, zamršena priča o zagonetnom remek-delu, tajni zbog koje se strahovalo vekovima i čoveku u potrazi za istinom. Stiv Beri ponovo impresionira. Nikolas Li, agent Uneska, mora da se suoči sa savremenim krstaškim pohodom čiji je cilj da eliminiše šokantnu istinu iz prošlosti čovečanstva. Uspeh ili neuspeh – život ili smrt – sve zavisi od faktora Omega.

Objavljen 1987. godine, poslednji roman čuvenog američkog pisca Volasa Stegnera Na sigurnom mestu veličanstvena je priča o idealizmu i duhu mladosti, ali i o udarcima i kompromisima koje život neminovno nosi. Stegner u ovom romanu govori o tome šta znači biti čovek; šta znači voleti, izgubiti, pokušati, propasti, sanjati, nadati se, težiti, pokazujući da ono što nas zaista održava nisu naša dela, već odnosi koje gradimo. U ovoj pripovesti suočićete se sa životom onakvim kakav zaista jeste, u svoj njegovoj čudesnosti i lepoti, nepravdi i razočaranju.

Zavera violina je više od misterije – to je duboko zavirivanje u srce i dušu nadarenog muzičara koji sledi svoju strast, nezaboravna lekcija o umetnosti, predrasudama i upornosti. Borba da sledimo svoje srce je ista za sve nas, a Slokamova nezaboravna priča o crnom muzičaru – od njegovog detinjstva do profesionalne karijere – njegovom suočavanju sa rasnom diskriminacijom, složenim porodičnim odnosima i borbi za očuvanje porodičnog nasleđa jeste poziv da iskoristimo šansu, odvažimo se i napravimo skok.

Svaka knjiga koju objavi Eloiza Džejms dospe na sam vrh liste bestselera Njujork tajmsa. Čitaoci širom sveta oduševljeni su načinom na koji obožavana autorka piše o ljubavi i strasti, o smernim vojvotkinjama i vojvodama nemirnog duha. Njen novi roman Nema dame bez mane oduševiće sve ljubitelje intrigantnih ljubavnih priča. Dobro došli u svet neobuzdane senzualnosti i blistavih balova! Nova ljubavna igra je na pomolu.

Najnovija izdanja Vulkan izdavaštva potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.