Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Pet trilera koje nismo mogli da ispustimo iz ruku

18.
7.
2023.

Priče od kojih zastaje dah

Bogata produkcija Vulkan izdavaštva proteklih nedelja iznedrila je nove trilere koji će očarati sve ljubitelje ovog žanra. Knjige godine i najiščekivaniji romani sada su dostupni i na srpskom jeziku. Verujemo da će i na vas ostaviti snažan utisak kao što su na milione čitalaca širom sveta.

Od Sandre Braun, jedne od najčitanijih autorki uzbudljivih trilera, stigao nam je još jedan svetski bestseler – Duplikat.

Kada se TV reporterka Ejveri Danijels uputila u Dalas, nije znala da će se naći u svetu pogrešnih identiteta i političkih intriga. Avionska nesreća se umalo završila tragično, ali ona je nekim čudom preživela pad mlaznjaka. Neprepoznatljiva od povreda i opekotina po celom telu, Ejveri je pogrešno identifikovana kao Kerol – šarmantna i glamurozna, ali sebična žena, supruga budućeg senatora i člana moćne teksaske dinastije, Tejta Ratlidža. Ejveri će morati da živi životom druge žene – i da pritom rizikuje svoj. Asošijeted pres ističe da je Sandra Braun i ovom knjigom dokazala da je vrhunski pisac.

Uzbudljivi roman engleske spisateljice Meri Stjuart Moj brat Majkl vodi nas u veličanstvene pejzaže Grčke 1960. godine.

Kamila Hejven je sama na odmoru i željna je malo uzbuđenja. Sedi u prepunom kafeu u Atini i piše pismo svojoj prijateljici Elizabet. Nikada mi se ništa ne dešava... A onda, bez upozorenja, prilazi nepoznati čovek, pruža joj ključeve i pokazuje automobil parkiran na trotoaru. Tog trenutka život joj se menja, jer kreće na misteriozno putovanje do Delfa kao pratnja šarmantnom, ali tihom i odlučnom Englezu, Sajmonu Lesteru. On veruje da je njegov brat naišao na nešto veoma vredno, skriveno u stenovitim predelima planine. A onda su Sajmon i Kamila shvatili da nisu sami u potrazi.

Bestseler autorka Nora Roberts ovu knjigu opisuje kao savršenu mešavinu romanse i neizvesnosti sa snažnom i šarmantnom heroinom.

Priče o kraju sveta su nas oduvek fascinirale. Apokaliptični romani zabavljaju jer ih doživljavamo tako udaljenim od sveta u kome živimo. Ne i I da svemu dođe kraj. Ovo je porodični roman u kom švedski pisac i novinar Jens Liljestrand otkriva tešku istinu. Duboko dirljiva, surovo duhovita, ova knjiga traži od nas da se suočimo sa još jednim pitanjem: kako ćemo živeti i kada svemu dođe kraj? Kroz četiri priče, Liljestrand stvara sliku budućnosti koja kuca na vrata čovečanstva.

Svetski izdavački fenomen prodat u više od milion primeraka Holistička ubistva Karstena Dusea osvojio je čitalačku javnost. Bjern Dimel ponovo sedi u kancelariji svog terapeuta, Joške Brajtnera, i pijucka zeleni čaj. Primenjuje principe samopomoći koje je naučio pre šest meseci, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu: provodi više vremena sa svojom voljenom ćerkom, manje se svađa sa suprugom, daje otkaz na stresnom poslu i pokreće sopstveni biznis. Pored svega toga, Bjern je na čelu dve kriminalne porodice, ali, sada ne želi više da ubija. Joška Brajtner mu priskače u pomoć svojom neočekivanom dijagnozom – Bjernovo unutrašnje dete vapi da mu se pomogne. Pripremite se za drugi deo najduhovitijeg, najgrotesknijeg i politički najnekorektnijeg serijala trilera poslednjih godina.

Oni koji vole uzbudljive trilere čija je radnja smeštena na egzotičnim destinacijama zasigurno će u dahu pročitati šesti roman Lusi Klark Ostrvo sudbine. Budite se na prelepom malom ostrvu u jugozapadnom Pacifiku. Svetlucavi plavi okean, zlatni zalazak sunca, palme, koralni grebeni i beli pesak na koji još nije kročila ljudska noga. Ipak, niste na letovanju iz snova. Tik pored olupine aviona prolazi stranac, ostali su smešteni iza logorske vatre – i baš svako od njih krije neku neispričanu priču i strogo čuvanu tajnu. Knjige Lusi Klark izdate su u dvadeset zemalja, autorka je osam trilera i dobitnica brojnih književnih nagrada.

Sve trilere možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.