Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

Bestseler „Pet želja gospodina Makbrajda“ u prodaji

15.
6.
2023.

Priznanje Maxy Awards za najbolju knjigu godine

Kako pronaći smisao u besciljnom i beznadežnom bitisanju, praznini, neumitnoj prolaznosti i sagorevanju života? Kako da naučimo da budemo zahvalni za ono što imamo, ali i da sebi oprostimo svoje greške?

Višestruko nagrađivani roman američkog pisca Džoa Sipla Pet želja gospodina Makbrajda, bolna, duhovita i emotivna priča o prijateljstvu, ljubavi, životu i gubitku, podsetiće nas na spasonosnu magiju dobrote i bliskosti za kojom svi žudimo.

Mari Makbrajd je nadživeo sve koje je ikada voleo. Kad ostane bez porodice i prijatelja, ovaj stogodišnjak traži razlog da živi. Pronalazi ga u Džejsonu Kešmanu, desetogodišnjaku sa neizlečivom bolešću i spiskom od pet stvari koje želi da uradi pre smrti.

Dok se zajedno utrkuju sa ono malo vremena što im je ostalo, rade stvari sa spiska, jednu po jednu. Istovremeno, Mari se priseća kako je to biti mlad, a Džejson se bori za mogućnost da ostari. Međutim, njihovi životi okreću se naglavačke, a samo neočekivani poklon može da ispuni Džejsonovu poslednju želju.

Nekada sam stalno osećao nadu, u svojoj čarobnoj mladosti. Onaj osećaj da je sve moguće. Ne samo moguće, nego praktično zagarantovano. Ono saznanje, duboko u sebi, da će sve ispasti kako treba.

Mari će možda naučiti nešto o pronalaženju smisla u životu dok pomaže svom mladom prijatelju da ispuni svoje poslednje želje.

„Nežna priča o ljudskoj povezanosti.“ – Kirkus Reviews

Džo Sipl je televizijski sportski voditelj koji je postao romanopisac i govornik. Pre nego što se fokusirao na fikciju, objavio je na desetine članaka u raznim časopisima. Trenutno živi u Koloradu sa suprugom i dve ćerke.

Novi bestseler sa Amazona Pet želja gospodina Makbrajda dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.