Pretraži sajt

„Umetnost je naš posao“ Milene Trobozić Garfild uskoro u prodaji

8.
6.
2023.

Šta smo to izgubili na putu u virtuelni svet?

Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – knjiga Umetnost je naš posao postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, autorka Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti. Upravo zato je glavna junakinja u ovoj knjizi – Umetnost.

U našem veku su umnogome promenjeni svi društveni segmenti, čemu je najviše doprineo tehnološki razvoj. Pojava interneta ubrzala je prenošenje informacija, ali je dovela i do nastajanja virtuelnog sveta, u kojem provodimo sve više vremena. Sve to se odrazilo i na kulturu, u najširem smislu, i promenilo je položaj umetnosti i njenu percepciju. Međutim, sve dok ima onih koji smatraju da je umetnost jedini preostali svetionik u sutonu civilizacije, ona će odolevati svim iskušenjima savremenog doba.

U ovoj knjizi, umetnost je osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima, ali kada dođete do poslednje stranice, shvatićete da je uloga umetnosti uvek podjednako važna jer ima snagu preobražavanja ljudskog duha.

Milena Trobozić Garfild već dve decenije živi u Vašingtonu, gde kao pozorišni i filmski producent, spisateljica, prevodilac, art menadžer, kreira projekte na polju kulture. U svet umetnosti je zakoračila kao glumica, ali je talentom i inventivnošću pomerala granice. Njena knjiga Umetnost je naš posao uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.