Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Epska avantura „Gospodar Atlasa“ u prodaji

30.
12.
2022.

Od autora bestselera Sulejman Veličanstveni

Vulkan izdavaštvo vam predstavlja epsku istorijsku avanturu koja će vas preneti iz viktorijanskog Londona u izgubljeni svet urušenih palata i divljih planinskih prelaza – Gospodar Atlasa. Oživljavajući lepotu i varvarstvo Maroka iz XIX veka, roman Kolina Falkonera će vas povesti u najmračnije dubine ljudskog srca.

Radnja romana je smeštena u London 1893. Dvojici nekadašnjih oficira Kraljevske artiljerije ponuđeno je pravo malo bogatstvo da odu u Maroko i pomognu sultanu da uguši pobunu koja je izbila na jugu. Samo u ulozi savetnika, kako im je rečeno. Hari Delhejz je na usamljeničkom putu samouništenja; Džordž Mariot mora da održi obećanja koja je dao. Njima ovo izgleda kao najlakši način da zarade novac.

Nisu mogli više da pogreše.

Prinuđeni su da se bore sa promrzlinama u Atlaskim planinama i izdrže prolazak kroz užarene pustinje Podsaharske Afrike. Izigrani su, oteti i upotrebljeni kao pioni u političkim rivalstvima sa velikim ulozima. Susreću žene koje obožavaju topove kao božanstva plodnosti i ratne gospodare-vračeve koji igraju krvave šahovske partije sa živim robovima. Tu je, zatim, i sam gospodar Atlasa, Amastan el Karim. On čuva šokantnu tajnu koja bi obojicu mogla koštati života – ili jednom od njih dati razlog da ponovo živi.

Falkoner crpi inspiraciju iz različitih istorijskih perioda. Pisao je o Aleksandru Velikom, Kleopatri, Kortesu, Sulejmanu Veličanstvenom, i o mnogim mestima kao što su legendarni grad Ksanadu, Put svile, planine Atlas, hramovi Asteka drevnog Meksika, čak i Aušvic.

„Istorija nije objektivna niti je činjenica. Istorijska ’istina’ zavisi od toga čijim očima gledate.“ – Kolin Falkoner

Kada počnete da čitate roman Kolina Falkonera, budite spremni da odustanete od svega što ste planirali u narednih nekoliko dana. Uzbudljiva epska avantura Gospodar Atlasa dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.