Pretraži sajt

Beogradskoj publici predstavljena je knjiga „Rudnik“ Miodraga Majića

23.
12.
2022.

Sinoć je u Dvorani Kulturnog centra Beograda predstavljena knjiga „Rudnik“ Miodraga Majića. Pored autora, o knjizi su govorili književnik Filip David i dramaturškinja Milena Bogavac. Razgovor je vodila Marija Radić, urednica srpske književnosti u „Vulkan izdavaštvu“. Odlomke romana čitao je glumac Branislav Trifunović.

Rudnik“ je treći roman Miodraga Majića. Objavljen je nekoliko dana pre ovogodišnjeg Sajma knjiga i za samo dva meseca pročitalo ga je više od 20.000 ljudi. Marija Radić je saopštila da je upravo juče pušten u štampu 17. tiraž. I prethodne knjige Miodraga Majića naišle su na izuzetan odziv čitalačke publike: roman „Deca zla“ doživeo je 57. izdanje, a „Ostrvo pelikana“ 51. izdanje. Očito je reč o svojevrsnom književnom fenomenu, što su i potvrdili Filip David i Milena Bogavac, koji su podelili svoje utiske o novom Majićevom romanu, kao i o njegovom celokupnom opusu.

Mesta u Dvorani Kulturnog centra bila su popunjena do poslednjeg. Veče su upotpunili zvuci odabranih muzičkih kompozicija, koje je izveo „Tanguango kvintet“ iz Beograda.